Milyen fésűkre, ollóra egyéb eszközökre/kellékekre lesz szükségünk egy havanese kiskutyushoz?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 10:40
1/3 anonim válasza:
Szia!tűkefe,bontó fésű,fésülés segítő spré(hogy ne törjön fésülés közben a szőr),egy jó minőségű sampon és balzsam aminek ph-ja 7.oo-ás legyen,talpszőr vágó olló aminek gömbölyű a vége és hintő por.Ami nagyon fontos mindig ki legyen szedve a fül szőre különben csúnyán begyullad!És kullancs,bolha ellen bőrre csepegtető spot-on,ezekből nagyon jó az Ex-spot és Advantix én legalább is ezeket használom.Ja és egy nagyon jó minőségű táp!Ajánlanám az Acanát!Tudom kicsit drága de egy kis testű kutyusnak nagyon sokáig elég egy 2,5kg-os kistestű kölyök kutyának való típusa és 3900ft ami nem olyan eget rengető szerintem.De a bárányos almás verziója is nagyon jó és még érzékeny kutyusoknak is kiváló.Na röviden ennyit tudtam segíteni.Jó kutyázást :)
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, nagyon sokat segítettél vele. Még egy kérdés, hogy mire kell a hintőpor? És hallottam, hogy van valami csepp, amit a szem környéki szőr tisztán tartására kell használni, mi ez pontosan? Köszönöm szépen!
2011. ápr. 2. 18:43
3/3 anonim válasza:
A hintő port használhatod két fürdetés között hogy ne legyen szagos a kutyus illetve én akkor is szoktam használni(sajátomon!)ha véletlen bele akad a kaki a fenekén lévő szőrbe és miután kiszedtem belőle és letöröltem zsepivel akkor még szoktam szórni a fenekére a hintőporból és ezután alaposan átkefélem a szőrt így teljesen tiszta lesz.És igen a szemtisztítót kifelejtettem ami szintén nagyon fontos hogy ne legyen a könnyétől elszíneződve a szeménél lévő szőr,ez akkor fontos főleg ha fehér vagy úgy foltos a kutyusod hogy a szeménél fehér színű.De a hintőport ne vidd túlzásba mert ki tudja szárítani a szőrét de mondom ha havonta egyszer meg van fürdetve(ami szerintem optimális egy lakásban tartott kutyánál hiszen ott él ahol te,főleg ha a te egészségedet is nézzük)és a második hétben szórsz a bundájára egy keveset úgy hogy nem csak a szőre tetejére de felemelve azt az alsó szőrzetre is akkor nem lesz gond belőle.de lehet nem is kell neki ezt te fogod úgy is érezni.Ja és ha kisfiú a kutyusod akkor a pöcijéről feltétlen vágjátok le a szőrt hogy pisilés után ne tapadjon meg benne a pisi mert az nagyon büdös tud lenni és higiénikusabb is.ha pedig ivar érett lesz(feléve ha kisfiú) akkor a hasáról is ajánlatos géppel rövidre vágni a pöcije előtti részt mert ha hosszabb vagy teljes szőrben szeretnéd tartani akkor le fogja pisilni úgy mint az én kutyusom is.de ha kislány akkor csak elég a punijáról rövidebbre vágni a szőrt(azért mondom hogy rövidebbre mert sok kutyus nem szereti ha teljesen levágjuk és idegesíteni fogja egy néhány napig és mindig nyalogatni fogja és le akar majd ülni állandóan-a másik havanesem aki kislány ő is ebbe a típusba tartozik)Na most röviden ennyi de bármi kérdésed lenne akkor kérdezz még nyugodtan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!