Mi legyen a válaszom erre az ajánlatra?
Egy bevásárlóközpont előtt egy nő megsimogatta a bichon havanese kiskutyámat(8 hónapos, kan). Nagyon tetszett neki, mondta hogy ő ilyen fajtával foglalkozik(tenyésztő), azt is mondta hogy az összes kutyája kiállítási kutya. Tátva maradt szinte a szája, hogy mennyire jó szőrminősége van a kutyának, ilyen szőrminőséggel best in show-s lehetne a kutyám, kérdezte hogy majd ha nagyobb lesz, fedeztetheti-e az egyik szukájával. Mondtam hogy nincsen törzskönyve, de ő azt mondta nembaj, majd ha bejelenti az almot az ő egyik kanja tk-ját adja be, úgymond egy kicsit csal.
Hirtelen rávágtam hogy még gondolkodom, ő megadta a számát, azt mondta hívjam bármikor, mert attól hogy nincs tk-ja a kutyának, igen értékes.
Szerintetek elfogadjam? Ez csalás, nem?
Én ezen nem gondolkoznék.
Legalább benned legyen tisztesség, ha már benne nincs "tenyésztő" létére. Esetleg megírnám a MEOE-nak, hogy ez a csaj milyen ajánlatot tett...bár nehezen tudom elképzelni, hogy tényleg tenyésztő lenne.
Mondani mindent lehet.
Egy tenyésztő nem fog ismeretlen egyedet bevinni az általa kialakított vonalába.
Értem. Még nem döntöttem.
Azt mondta, a kenneljében az EGYIK alap, a jó szőrminőség. Nem árulom be inkább a MEOE-nél a nőt, mert neki tényleg a fajta nemesítése a célja, azt is kérdezte hogy a szülei szűrtek voltak-e, mert ha nem, akkor tegyük az ajánlatot semmivé.
ma 11:58
Tudom én... Gondolom újítani akar a vérvonalon, vagy nem tudom, nem értek hozzá. Elmentünk a kocsiig, ott mindenét megnézte, járástól kezdve a testén, a szőrén át mindent.
A belsejebe nem lathatott be, tk nelkul nem tudni milyen osei voltak, nem hordoz-e genetikai betegseget. Az hogy kulsore szep, nem jelent semmit.
Az a holgy minden csak nem tenyeszto. Ennek semmi koze a fajtanemesitesehez, vagy vervonal frissiteshez, ez tisztesegtelen es undorito.
Már engem is bombáztak ilyen ajánlattal, konkrétan ugyanezzel, egy férfi, és ő pedig a borderem szép mozgására hivatkozott. Mondtam, hogy törzskönyves kan, de nem szeretném őt fedeztetni, és nem is fogom.. és jött az ajánlataival, hogy ezt jelenti meg azt jelenti be a kanom helyett, a fajta nemesítése a célja, stb. Én meg megmondtam neki, hogy köszönöm a dícsérő szavakat, de ha a fajta nemesítése a célja, akkor keressen más kant, mert az enyém nem fogja a fajtaállományt javítani, amíg rajtam múlik.
Szóval még véletlenül se dőlj be ennek, de engedd fedeztetni a kutyádat. Gondolj arra, hogy ki tudja, hogy van-e valami örökletes betegsége a kutyádnak, ha soha nem is szűrték? Még patella, még akármi is kialakulhat nála, azt pedig nem szabad tenyészteni, tenyészszemléje sincs, ergo nem lehetne a fajtaállományt javítani, mert nem is ismeri a kutyusodat. Az a te érdemed, hogy jó étellel eteted a kutyádat, figyelsz a szőrére, és hogy jó szőrminősége van, valószínűleg jobb géneket örökölt, ez tök jó. De rengeteg jó szőrminőségű, törzskönyves, szemlés kutyával lehet még annak a tenyésztőnek fedeztetnie a szukáját.. aki meg csal, az nem igazi tenyésztő.
Attól,hogy tenyésztőnek mondja magát csak egy közönséges csaló szaporító.
Ha nem tévedek,a tk hamisítása is büntetendő,az is okirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!