Kedves tacskó tartók! Elmesélitek nekem, hogy milyen egy tacskót tartani?
mindent amit csak tudni kell.
tapasztalatokat is szeretnék olvasni, látni, hallani
köszönöm
Nekünk a doki mondta, hogy a lépcsőzés a ludas, a hát megerőltetése.
Bemásolom, amit találtam róla:
A hátsó testfél bénulását a csigolyák porckorong-sérve okozza. Kistestű kutyáknál fordul elő, az oka lehet, hogy a törpe-gén, amely a rövid lábakért felelős, nem csak megszünteti a csontok hosszanti növekedését, hanem elősegíti a csigolyák közötti porckorongokban a mészsók lerakódását, és így a porckorong korábbi deformálódását, elmeszesedését. A betegség kezdetén a kutya kerüli az ugrálást, a hátsó lábakra való támaszkodást, a lépcsőzést. Később, fájdalom, végtagok merevsége, részleges illetve teljes bénulás léphet fel. Súlyosabb esetekben az állat a hátsó lábait bénultan húzza maga után. A nyaki sérvnél az állat nyaka és feje válik merevvé, fejét lefelé tartja. Az első lábak elgyengülnek, majd lebénulnak. A fájdalom miatt a kutyák étvágytalanok, kedvetlenek lesznek. Az állat hasa köré tekert törölköző csökkenti a gerincoszlop terhelését és a fájdalmat. Javasolt nyugtató tabletta beadása a bénulás időtartamára, valamint a vizelet és a bélsár eltávolítása mesterséges úton. A gyógyszeres kezelés lényege a nyugtatás és gyulladáscsillapítás és a hátsó lábizomzat masszírozása, mozgatása, de végleges megoldást csak a műtét jelenthet.
Szia, nekem van kettő. Haláliak. Imádnivalóak. Okosak, de öntörvényűek, rettenetesen makacsak.
Az egyik 7,5 éves, a másik 7 hónapos. Sajna az "Öregnek" két éve szintén volt egy 2. szintű porckorongsérve, ezt gyógyszeresen lehetett kezelni. Mára teljesen rendben van, de én akkor öregedtem 10 évet.
De inkább beszéljen a kép :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!