Hogyan szoktassam rá a 3 hónapos kutyám a hámra?
Sehogy?! A hám két dologra jó, főleg kiskutyánál: elősegíti h a kutya húzzon, mint egy szánhúzó, valamint deformálja a lábak állását.
Így - bármilyen fajta - jobban jársz ha nyakörvvel sétáltatod, és miután már tud láb mellett sétálni laza pórázon, ill. már kifejlődött akkor vehetsz neki hámot ha nagyon akarsz... de a hámban sétáltatás konkrétan felesleges, mivel a hámokat nem arra találták ki. Ez most divat, de sajnos, elég buta divat.
Hadd idézzek egy cikkből:
"A hám a vezérszerep egyértelmű átengedése a kutyának! És itt most természetesen kivételek a munka- és segítőkutyák, akiknél ezt gyakran használják!"
az én kutyám például annyira húz hogy megfolytja magát,most akkor hagyjam neki hogy folytsa magát?
hallottam egy esetröl hogy pont igy huzott a kutya és végül a légcsőve össze roppant a nyakába a nyakörvtöl!
kössz de maradok a hámnál!
egy spániel gazdi
Ezek a storyk a nyakörvről meg a légcsőről élénk fantáziájú emberek agyszüleménye, amely utána városi legendaként épült be a társadalom kollektív tudatába. A kutya megnevelése vajon miért nem épül be?
Jah és mindig az ismerős ismerősének a barátnőjének a kutyájával történt meg.... :oD
A hám munkakutyára való, sétánál tökéletessen megfelel a nyakörv. Meg kell tanítani a kutyát pórázon sétálni. A kiskutya gerincét meg am is tönkreteszi a hám.
Én is mindig nyakörvet rakok sétánál a német juhászomra. Pár napja magamhoz vettem egy egy éves golden retrivert és ő is nyakörvet visel. Egyiküknek sincs semmi baja tőle, pedig a goldi még kicsit húz is(dolgozunk az ügyön).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!