Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Etetés táppal szárazon vagy...

Zsopega kérdése:

Etetés táppal szárazon vagy áztatva?

Figyelt kérdés
8 hónapos, közepes testű (22 kg), keverékem csirkeallergiás. Naponta kétszer etetem. Reggel Brit Care Junior hypoallergén tápot kap, amit csak úgy eszik meg, ha egy kanál tejföllel elkeverem, de így bevágja. Vacsorára legtöbbször főzök neki, de ha nincs rá lehetőségem, akkor eddig konzervet kapott, amit mostanában nem akar megenni. Ilyenkor vacsora nélkül marad, bár a szívem szakad meg érte. Tudom, hogy elkapattam, de 4 kilós kis "patkányként" :) hoztam ki egy menhelyről 8 hetesen, csontsoványan és nagyon betegen. Mit tegyek? Adhatok vacsorára is tápot időnként? Normális hogy tejföllel szereti?
2011. márc. 30. 07:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Persze, hogy adhatsz neki este is tápot. A táp egészségesebb, mint a konzerv, aminek 80%-a víz. Ha tejföllel szereti, akkor add neki azzal. Megpróbálhatsz egy húsleveskockát 4 felé vágni, egyik darabot feloldani forró vízben és ezzel leönteni a tápot. Így is szokták szeretni.

2011. márc. 30. 07:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan etesd táppal vacsira is, abban meg semmi rossz nincs, hogy tejföllel eszi csak meg. :)
2011. márc. 30. 08:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Tejföl helyett jobb lenne valami élőflórás kefír, pl. kaukázusi. Azt is nagyon szokták szeretni a kutyák!
2011. márc. 30. 09:02
 4/7 anonim ***** válasza:
egyáltalán miért merült fel benned hogy este nem kaphat tápot? akár egész nap rakhatod elé ha úgy esik jól.
2011. márc. 30. 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Egész napra semmiképp se hagyd előtte, annak általában nincs jó vége.

Én pl. már egész régóta áztatva adom a tápot, mert a kutyám eszetlenül eszik, és szeretem ha a gyomrán kívül dagad meg, meg kicsit lassítja a zabálást a víz. Állatorvos tanácsolta amúgy, nagytestű kutyáknál különösen ajánlott.

És egyáltalán nem baj, ha mindig tápot eszik, csak az legyen minőségi táp! MErt az nagyon nem mindegy viszont, hogy Chappyt vagy Orijent eszik.

2011. márc. 30. 10:21
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

A kefír és joghurt tanácsot kipróbálom.

Nincs egész nap előtte az étel, max. 20 percet hagyom ott neki, ha nem eszi, elveszem, de a tápot áztatva szereti.

Brit Care Junior hypoallergén tápot kap, ami nem olcsó (12 kg=10.500 Ft), de junior tápban nincs túl sok hypoallergén.

Ennél kedvezőbbet nem találtam.

2011. márc. 30. 11:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor add neki nyugodtan áztatva. Én néha még egy tojást is megfőzök a vízben szétkeverve, vagy egy kis maradék husit, szalámit. Arra figyelj, hogyha áztatott kaját kap, akkor gyakran adj neki olyasmit, amit rágni kell, hogy a fogait azért használja/tisztítsa.
2011. márc. 30. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!