Úgy látom, minha halványodna a kutyám orra. Lehetséges, hogy kopik? Mitől lehet?
vannak fajták amelyeknek télen elhalványul az orr színe. Ez természetes pl. labradornál.
Milyen fajta kutyád van?
Fiú vagy lány kutyusról beszélünk?
Nálunk a lányoknak szokott világosabb lenni az orra a tüzelés után, ami rövid idő alatt vissza is sötétedik.
Az én spániel kutyám orra is kivilágosodik télen. Hogy miért azt egy állatorvos nem tudta megmondani, illetve humorosan megjegyezték biztos fázik:D
Azt viszont egy külföldi oldalon olvastam h ez a "depigmentáció" az orron csak abban az esetben veszélyes, ha nyáron is megmarad mert így nem tud védekezni az UV sugaraktól...
Ezért azt tanácsolják a kutyatulajdonosoknak h kenjéj az ilyen orrészeket naptejjel(nekem nem vált be a kutyám mindig lenyalja:D) vagy pl USAban szinezőanyagot fecskendeznek a halványuló részek alá amitől újra besötétedik...:D
Nálunk szerencsére nem lett semmilyen bőrbetegség ettől, de a biztonság kedvéért nyáron én azért néha bekenegetem a kutyám nóziját :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!