Pireneusi hegyikutya második kutyusnak?
Ha ti megfelelően viszonyultok hozzá, akkor nem lesz gond.
Akár pireneusi, akár keverék.
A lényeg, hogy a kutyák közötti sorrend kialakuljon és azt ti is vegyétek figyelembe.
Általában az idősebb, régebben ott levő kutya szokott lenni feljebb a rangsorban a másikhoz képest.
Tehát mindenből ő kapjon először, kaját, vizet, simit, mindent. A másik is ugyanúgy kapjon meg mindent, de másodszorra. Akkor sosem lesz versengés köztük.
Nálunk is három éve van két ivartalanított kan, nekünk ez bevált.
Egyébként ha az idők folyamán a pireneusi lesz a domináns, akkor azt fogadjátok el, főleg, ha a retriever is elfogadja. Lényeg, hogy még véletlenül se az kapjon bármit, aki közelebb van hozzátok, a sorrend létkérdés!
Én ehez csak annyit tudok hozzáfüzni , h nekem pireneusim van és elég domináns kan , mondjuk nincs kiheréltetve . Az emberekre közömbös, v barátságos . Korán kezdjétek a nevelését mert bár okos kutyi de elég öntörvényű is és hát 50kg felett nagyon nem mindegy mennyire szófogadó..
Szerintem ha minda2 ki van herélve nem lesz gond velük !
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!