Mit csináljak vele ilyenkor?
Figyelt kérdés
épp hogy öntöm rá a vízet fürdetéskor ugy "vísit" majd' megsüketülök töle :( mintha a bőrét nyúznák le olyan szinten csinálja.....
nem tudom megfürdetni rendesen mert ki akar ugrani a kádból :( 5 hónapos spániel...
17/L
2011. márc. 27. 21:44
1/8 anonim válasza:
hát hallod ezmég elég kölyök nemcsoda még fél a hírtelen víztől fokozatosan kéne szoktatnod a fürdésre beteszed a kádba egy kis viz legyen benne ne túl hideg ne túl forró lehetőleg először edényből öntsd rá óvatosan majd fokozatosan hozzá szokik zuhannyal ne kezd lehet attól fél
2/8 A kérdező kommentje:
de zuhanyt még nem is írtam,de amugy épp ez az hogy egy vacak kis edényböl öntöm rá a vízet és nem is hirtelen hanem elég lassan :/ lábát ha mostam akkor nem hisztizett,mert azt már sokat mostam neki,mikor be ment a sárba vagy valami(benti kutya)
2011. márc. 27. 21:58
3/8 anonim válasza:
Én úgy csináltam,hogy először én álltam bele a kádba.A kutya a kád előtt nézett.Megengedtem a vizet és olyan örömteljes hangokat adtam ki,mind aki nagyon örvend,mind akivel valami nagyon jó történik.Elég kíváncsian figyelte.Egy idő után jutifalatot szagoltattam vele,majd úgy tettem,mintha én enném meg.Mikor a kíváncsiság maximális volt,párom segített betenni a kádban.Kicsi stressz volt,de a kádba rögtön jutalomfalat.Majd a vizet először magamra engedtem,s fokozatosan,dicséretek közben jöhetett a kutyu is.Az elején,bár a viz nem volt hideg,volt egy kis reszketés,lelapított fül,olyan "most ezt az embertelenséget tényleg muszáj" nézés,de hamar megszokta,és most,ahányszor zuhanyozok,mindig ott ül a kád előtt és nézi,hogy vajon ő mikor kerül már sorra...
4/8 A kérdező kommentje:
érdekes,egyszer ki probálom vele,lehet majd nyáron valahová elviszem és akkor fürdök vele együtt :)
köszi a válaszokat! majd írok sikerül e!
2011. márc. 27. 22:36
5/8 anonim válasza:
Nem túl forró a vize, vagy túl hideg?
6/8 A kérdező kommentje:
nem,dehogy is
2011. márc. 28. 07:35
7/8 anonim válasza:
Általában a kutyák nem szeretik a fürdetést.
Más az, nagyobb vízben, medencében, vagy tóban vizben lenni és megint más kádban.
Amikor a fiam kicsi volt és haját mostam, hangosan ordított, hogy "segítség, rendőrség"!
Nyár volt, a nyitott ablakon át hallotta az egész ház, majd' frászt kaptam.
Nem tudni, a gyerekek, vagy kölyök kutyák mitől félnek ilyenkor ilyen nagyon.
8/8 anonim válasza:
Az én kutyám nem félt a fürdéstől egyátalán. Azzal semmi baj nem volt. Mivel hosszú szőrű, és télen eléggé hűvős van(benti kutya) megszárítottam a szőrét. Csakhogy egy neki egy cseppet sem tetszett. Szóval neki a hajszárítóval volt baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!