Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak vele ilyenkor?

Mit csináljak vele ilyenkor?

Figyelt kérdés

épp hogy öntöm rá a vízet fürdetéskor ugy "vísit" majd' megsüketülök töle :( mintha a bőrét nyúznák le olyan szinten csinálja.....

nem tudom megfürdetni rendesen mert ki akar ugrani a kádból :( 5 hónapos spániel...

17/L

2011. márc. 27. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
hát hallod ezmég elég kölyök nemcsoda még fél a hírtelen víztől fokozatosan kéne szoktatnod a fürdésre beteszed a kádba egy kis viz legyen benne ne túl hideg ne túl forró lehetőleg először edényből öntsd rá óvatosan majd fokozatosan hozzá szokik zuhannyal ne kezd lehet attól fél
2011. márc. 27. 21:53
 2/8 A kérdező kommentje:
de zuhanyt még nem is írtam,de amugy épp ez az hogy egy vacak kis edényböl öntöm rá a vízet és nem is hirtelen hanem elég lassan :/ lábát ha mostam akkor nem hisztizett,mert azt már sokat mostam neki,mikor be ment a sárba vagy valami(benti kutya)
2011. márc. 27. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam,hogy először én álltam bele a kádba.A kutya a kád előtt nézett.Megengedtem a vizet és olyan örömteljes hangokat adtam ki,mind aki nagyon örvend,mind akivel valami nagyon jó történik.Elég kíváncsian figyelte.Egy idő után jutifalatot szagoltattam vele,majd úgy tettem,mintha én enném meg.Mikor a kíváncsiság maximális volt,párom segített betenni a kádban.Kicsi stressz volt,de a kádba rögtön jutalomfalat.Majd a vizet először magamra engedtem,s fokozatosan,dicséretek közben jöhetett a kutyu is.Az elején,bár a viz nem volt hideg,volt egy kis reszketés,lelapított fül,olyan "most ezt az embertelenséget tényleg muszáj" nézés,de hamar megszokta,és most,ahányszor zuhanyozok,mindig ott ül a kád előtt és nézi,hogy vajon ő mikor kerül már sorra...
2011. márc. 27. 22:34
 4/8 A kérdező kommentje:

érdekes,egyszer ki probálom vele,lehet majd nyáron valahová elviszem és akkor fürdök vele együtt :)

köszi a válaszokat! majd írok sikerül e!

2011. márc. 27. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem túl forró a vize, vagy túl hideg?
2011. márc. 28. 06:09
 6/8 A kérdező kommentje:
nem,dehogy is
2011. márc. 28. 07:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Általában a kutyák nem szeretik a fürdetést.

Más az, nagyobb vízben, medencében, vagy tóban vizben lenni és megint más kádban.

Amikor a fiam kicsi volt és haját mostam, hangosan ordított, hogy "segítség, rendőrség"!

Nyár volt, a nyitott ablakon át hallotta az egész ház, majd' frászt kaptam.

Nem tudni, a gyerekek, vagy kölyök kutyák mitől félnek ilyenkor ilyen nagyon.

2011. márc. 28. 14:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kutyám nem félt a fürdéstől egyátalán. Azzal semmi baj nem volt. Mivel hosszú szőrű, és télen eléggé hűvős van(benti kutya) megszárítottam a szőrét. Csakhogy egy neki egy cseppet sem tetszett. Szóval neki a hajszárítóval volt baj.
2011. márc. 28. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!