Miért van púp a kutyámon?
Előfordulhat, hogy bent maradt a feje a kullancsnak, vagy csak egyszerűen bedagadt. Szerintem baja csak akkor lesz, ha a kullancs fertőzött volt.
Viszont a kullancsok ellen máskor védekezz. Cseppel, nyakörvvel mindenképp. Sok a fertőzött.
Gondolom már nagy volt a kullancs, és jól megszívta magát. Akkor már legalább 1, másfél napja benne lehetett.
Én utoljára január közepén szedtem ki a kutyámból kullancsot (a legnagyobb hidegben, és még hó is volt...nem tudom, hol a csudába szedte össze)
Szóval neki a szemöldökébe ment, ott ahol olyan kis vékony a bőr. Reggel arra keltem, hogy a kutyámnak olyanra be van durranva a szeme, hogy ki sem látott rajta. Egy éjszaka alatt lett ilyen:(
Nem írtad, hogy a Te kutyában hol volt a kullancs. Mert ha olyan helyen, ahol vékony a bőr, akkor egyértelműen emiatt. De ha máshol, szerintem akkor is a vérszívás okozhatta.
A púp önmagában még semmit nem jelent, tehát nem azért lett, mert a kullancs fertőzött volt. De figyeld 2-3 hétig, mert a babézia ennyi időn belül jelentkezik, ha ne adj Isten fertőzött volt a kullancs. (bágyadtság, étvágytalanság, barnás-, véres vizelet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!