Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tanácsoltok antiszociális...

Mit tanácsoltok antiszociális kutya esetében?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves Jack Russell terrier szuka kutyám. Ha leviszem sétálni, minden 2. embert "megtámad", elkezdi ugatni, és ugrál a lábára, hatványozottan ha gyerek az illető.

Látom rajta, hogy félelemből teszi, pedig oka elvileg nincs rá, sosem bántottuk, és más sem bántotta. Próbáltam jutifalattal elterelni a figyelmét ilyen esetekben, de hiába, ilyenkor nem érdekli.

Ott tartok hogy kész rémálom sétálni vinni.

A falkavezérség rendben van, ha rászólok, abbahagyja és visszajön, de nem megoldás hogy minden másodpercben vissza kell hívnom ha ember közeledik felénk...

2011. márc. 27. 09:49
 1/10 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, kutyákkal szemben nincs ilyen problémánk.
2011. márc. 27. 09:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha Pesten vagy közelében laksz vidd el a Cerberosba, ott tudnak neked segíteni.
2011. márc. 27. 10:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a Népszigeti, Őrmezői vagy a csepeli Alfa kutyasulit ajánlom. Mind a háromban van lehetőség szocializációs foglalkozásokra. Nagyon jó iskolák!
2011. márc. 27. 10:20
 4/10 Ninna ♥ ***** válasza:
Én is a Népszigeti, Őrmezői, és az Alfa Kutyaiskolát tudom ajánlani, mindhárommal volt jó tapasztalatom, visszahangzások másoktól, az Alfáról különösen jó véleményen van több ismerősöm is. Itt már csak egy szocializációs foglalkozás, terápia segíthet, de az fog!
2011. márc. 27. 11:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Fogd pórázra, és cibáld le az emberekről, vagy ha póráz nincs mindig rajta (mondjuk nem ártana, ha így viselkedik), legalább büntesd meg rendesen, amikor ilyet csinál. Terrier, nem kell abajgatni, pofon, póráz és irány haza, vége a sétának.

Persze emellett tényleg keress kutyaiskolát. Csak azt vésd az eszedbe addig is, hogy ezt a viselkedést hagyni igazából pofátlanság a többi emberrel szemben. Én imádom az állatokat, de rohadtul ordítanék veled, ha az én lábamra ugrálna ugatva a kutyát :)

2011. márc. 27. 11:49
 6/10 anonim ***** válasza:
kutyád*
2011. márc. 27. 11:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Ha pórázon van, és eljön mellettünk egy ember, akkor is ezt csinálja, sőt, pórázon még inkább.

Már próbáltam, hogy ilyenkor rántok egyet rajta, vagy elkapom a grabancát, de az sem hatásos.

Hidd el, nem élvezem hogy ezt csinálja, szeretnék tenni ellene, de az nem megoldás, hogy le sem megyek vele az utcára, mert csak így tudnám elkerülni az emberekkel való találkozást.

Marad a kutyasuli ezek szerint.

2011. márc. 27. 11:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Azért szoktam elengedni nagy területen futkározni, mert nagyon nagy a mozgásigénye. Ha ettől is megfosztom, még idegesebb lenne.
2011. márc. 27. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
42%
Halti? Szöges? Mondjuk utóbbi csak hozzáértő kézbe való, nem tudom mennyit kutyáztál. De vannak még eszközök, amiket meg lehet próbálni. Persze ha mész sulizni, akkor majd ott úgyis eligazítanak :)
2011. márc. 27. 12:17
 10/10 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

A hiba a TE készülékedben van.

Sajnos ezt a nemkívánatos viselkedési formát Te tanítottad meg neki.

Sajnos hosszú lenne elmagyarázni ennek a viselkedésnek a hatásmechanizmusát, de a lényeg, hogy a felneveléskor követtél el hibát/hibákat tudatlanul, aminek ez lett a vége.

A cerberost már ajánlották, ott kellene egy szakival beszélned és elmesélned neki, mit és hogyan tettél a kutyával a felnevelés alatt(dícséret, jutalmazás, büntetés, stb).

Remélem tudtam segíteni.

2011. márc. 28. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!