Ez mind igaz a bernáthegyire?
Napi egyszeri étkezés azért nem elég, mert mivel nagytestű ajánlott a napi adagját két részletbe elosztva adni neki, így megelőzhetsz vele számos problémát (pl. halálos bélcsavarodás).
Én a staffordomnak is két részletben adom a tápját.
A többihez nem tudok hozzászólni, mivel sosem volt bernáthegyim, de amiket látásból ismerek, azokat mind csak feküdni, lustálkodni látom, nem tudom elképzelni róluk a gödörásást.
A nyáladzást viszont már igen :)
Nekem van bernáthegyis ismerősöm, egy keveset tudok a fajtával kapcsolatban :)
gödröket ás: Szerintem ez nem minden esetben igaz. Ha rendesen le van mozgatva, akkor szinte tuti, hogy nem fog gödröket ásni. Egy bernáthegyinek nem nagy a mozgásigénye, az ismerősömé is 1-2 óra alatt nagyon elfárad, olyankor ha hazamennek, utána használhatatlan a kutya, egy fél napig csak döglik.
nyáladzik: Hát ez bizony igaz, a legnyálasabb fajta, nagyon sok gond van azzal, hogy szinte csak nyálat látsz, ahol ő van. Napi takarítás, ha bejön a lakásba is, az tuti.
kapar: Mit kapar? Ha ajtót, ilyeneket, akkor jelezni akar valamit, azzal nincs semmi gond.
folyamatosan vedlik: Nem tudok róla, hogy ezt csinálná folyamatosan, de lehet, nem nevelek ilyen kutyát, majd rákérdezek az ismerősömnél. Ő nem szokott szőrre panaszkodni, csak nyálra.
nem elég neki a napi egyszeri kaja: Az biztos. Reggel, és este is kell neki adni, mivel rengeteget eszik.
A nyáladzás fent áll, durvábban nyáron jellemző. Erről nem tehet. A gödröket ás-kapar dolgok akkor állnak fent, ha nincsenek lemozgatva. Ha megkapja a napi elegendő mozgást tuti nem csinál ilyet.
A legtöbb kutya folyamatosan vedlik, persze nem csomókban. Ha jól tudom a bernáthegyik évente 2x vedlenek durvábban.
Szerintem egy kutyának sem a legjobb a napi egyszeri kaja, egy bernáthegyinek meg főleg nem. Mert akkor minimum 1-2 kg kaját kellene neki adni, ami egyszerre túl megterhelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!