Fehér svájci juhászkutyáról mit tudtok?
Eddig mindössze egyet láttam, Pesten sétált a gazdájával. Kiegyensúlyozott, szépen gondozott izmos kutya volt.
Tapasztalatom nincs róla, valóban ritka "fajta" ( ugyanis az FCI még nem ismerte el külön fajtának ).
Fontos, hogy kiskorában jó nevelést kapjon, mert nagyon elkanászodhat. Éber kutya, mindig készen áll, és várja gazdája utasítását. Leginkább gyerekek között egy családban tudnám elképzelni, valahogy nem fekszik nekem ez az őrző-védő kutya 'sztereotípia'. Igazából kedves kutya, gyengéd és nem utolsó sorban vigyáz a gyerekekre.
Tulajdonképpen igen, jellemben hasonlít 'testvérére', de a német juhász sokkal inkább munkakutya ( őrző-védő, rendőrkutya, esetleg juhász ), mint ez a fajta. Sokkal kisebb a fehér barátunk mozgásigénye, de könnyen elunja magát, ha nem csinálnak vele semmit ( kint hagyják a kertben, és nem foglalkoznak, játszanak, esetleg dolgoznak vele ).
Remélem segítettem.
Az FCI már elismerte.
Ha egészséges , akkor ahogyan tartod, szoktatod, úgy fogja bírni a strapát. Neki is dupla a szőre, ha fehér is. Nem szobacica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!