Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák tényleg arra tá,...

A kutyák tényleg arra tá, adnak, akit gyengének látnak?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, mint a farkasok, kiszemelik a leggyengébbet, leglassúbbat.

Például, ha kutyák agresszívek, és falkában kóborolnak az utcán, akkor ha az emberek elmennek, akkor kiszemelik, ki látszik gyengének, és megtámadják.

Igaz ez:?

2011. márc. 25. 17:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Abból a szempontból igaz, hogy semmiképpen se mutasd magad gyengének, mert ha megérzik rajtad hogy félsz, akkor igen, megtámadhatnak. Mindíg fontos, hogy erősnek mutatkozz, és ne mutasd ki, hogy félsz, így nem lesz baj :)
2011. márc. 25. 17:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz, mivel a kutya szelidített emberekhez szocializálódott állat, a farkas meg vadállat ők egymás falkájához szocializálódtak.

Egy háziasított kutya, akkor támad, ha védi a területét (utcán kóborolva nincs területe)

Vagy ha őrá támadnak rá.

Egyéb esetben nem.

A kutyák akik falkáznak az utcán azok többnyire azért kóborolnak, mert kukáznak, nem kapnak eleget enni, vagy rajtuk vana párzási kényszer és hajtja őket a vérük.

Nameg jelentős esetben azért mert az emberek 75% ának még egy normális kerítésre sem futja ebben az országban a telke körül.

Persze az utcafrontra próbálja mindenki kiraknia szépet, meg a jót, hogy majd ő megmutatja, de a hátsó kertben meg már az oszlop is kidűl magától.

A kutyának meg mindegy, hogy hol talál lyukat.

2011. márc. 25. 17:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A kutya érti az ebert, csak az ember nem érti a kutyát.

Ha te valakivel bizalmatlan vagy, akkor ő is az lesz, de ha bízol abban, hogy nem támad meg, és úgy viszonyulsz hozzá, akkor nem fog támadni, miért tenné?

Az állatokban nincs aljasság nem úgy mint az emberben.

2011. márc. 25. 17:33
 4/14 KÁELEF ***** válasza:
30%

Persze, persze, a kutyák senkit nem bántanak ám, hogyne.

Akkor azt magyarázd meg kedves "kutyavédő" hogy miért támadják meg a kóbor kutyák például az erdőben a sétáló embereket, többnyire hátulról osonkodva, ráadásul pontosan hogy a legalacsonyabb, vagy véznább embert a csoportból.

2011. márc. 25. 17:38
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

KÁELEF linkelnél ehhez valamilyen forrást? Mert én ilyenről még nem hallottam, hacsaknem annyira éhesek, hogy zsákmánynak nézik az embert.

De az ilyen kutyatámadásokat imádja a bulvármédia, tehát ha volt ilyen, keress hozzá linket, akár angolul is!

2011. márc. 25. 17:44
 6/14 KÁELEF ***** válasza:

Milyen linket meg bulvármédiát, gondolod hogy a valóságban megtörtént dolgok ezeken a helyeken mintegy "realizálódnak"? :) Ne legyél már ilyen naív.

A net és a bulvármédia fínoman szólva sem hiteles információforrás.

2011. márc. 25. 17:58
 7/14 KÁELEF ***** válasza:
47%
Egyébként amit mondtam bárki megerősítheti akik gyakrabban járnak "kóbor kutyás" helyeken. Tudom hogy sok embernek okoznak problémát ezek az elvadult dögök.
2011. márc. 25. 18:02
 8/14 anonim ***** válasza:

Hát én akárhány kóbor kutyával találkoztam, mindegyik vagy elmenekült tőlem, vagy odajött kunyizni.

Amelyik támad, az nem kóbor.

És igen, a gyengébb embereket támadják inkább.

2011. márc. 25. 21:56
 9/14 anonim ***** válasza:

Ahol kóbor kutyák bandáznak az utcán, ott valahogy úgy működik a dolog, hogy mindenkire ráugranak, és aki visszatámad, azt békén hagyják, de aki menekül, azt kergetik. Az egyedül lévő kutya tényleg inkább lesunyít és kuncsorogva megy az emberhez, de falkában gyakran megbolondulnak.

Itt, a faluban egészen pontosan négy helyen támadnak bandázó kutyák (kb. 8-10 kutya/falka). Nem mind kóbor, az összes "falkának" van "gazdája", etetik is őket, csak a kerítést nem csinálják meg, a kutyákban meg erős a területvédő ösztön, és aki az utcán elmegy előttük, arra ráugranak. Amúgy oltatlanok és neveletlenek. Haraptak is már meg embert, fogadkoztak is a falkák kiírtására (az elmúlt 12 év összes polgármester-jelöltjének a programjában szerepelt a kutyák likvidálása, de megvalósításig nem jutottak el, még az oltásukat sem sikerült elérni), de baj még nem lett belőle.

Ha kutyafalka támad, én a következőket szoktam csinálni:

- nem járok gyalog, hanem biciklivel. Ha továbbtekerek, a kutyák kergetnek, és a lábamhoz kapkodnak, ha meg keresztülhajtok rajtuk, fellöknek (tudom, mert mindkettőt próbáltam már).

- ezért meg kell állni, és a kutyákkal ellentétes oldalon leugrani a bicikliről, hogy a bringa köztem és a kutyák közt legyen.

- a bicikli felett átcsapni a kulcscsomómmal, lehetőleg úgy, hogy egy kutyát el is találjak. Az szűkölve hátraugrik, félrelök pár kutyát, a maradék közé meg azonnal bekapni a bicikli első kerekét, közben toppantani és odacsapni másodszor is, és kiáltani egy dühöset (én ronda szavakat szoktam, hátha kidugja a képét a "gazdi", és meglátja, mit csinálnak a kutyái).

- a kutyák megriadnak a csörgéstől és a kiabálástól, és bár ugatnak, de többet nem támadnak (másnapig).

Ez a módszer eddig még bejött. De van ismerősöm, aki botot hord magával sötétedés után (neki nincs akkora kulcscsomója, mint nekem :)).

Általánosságában a félelem nélküli elsétálást tudom javasolni, ha nem támadnak, de ha igen, akkor sajnos oda kell csapni, vagy saját kutyával menni ki otthonról.

2011. márc. 26. 12:15
 10/14 anonim ***** válasza:

Teljesen más, ha a területét védi a kutya és azért támad. Ez normális.

De a kóbor kutyáknak nincs területe, van, hogy az egész városban kóborolnak összevissza, és ők sosem támadnak.

Akik igen, annak van legalább egy tulaja, aki eteti őt néha. És azt a területet védi, ahol enni kap.

2011. márc. 27. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!