Mit tehetnék? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
9 éves Amstaff szukám sajnos vese beteg!:S
Eddig nem romlottak az értékei,de szerdán vett tőle a doki vért és most sajnos kiderült hogy romlik az eredménye!:(
A doki vese kímélő tápot javasol,volt is nekünk azóta amióta kiderül hogy nincs renden a veséje,de sajnos akármit csinálok nem hajlandó meg enni a tápot!Nem a betegsége miatt nem eszi a tápot hanem utálja a ,soha nem is szerette(semmilyen tápot)!Gyógyszert is szedett végig!
Mit tehetnék?Valaki volt már olyan helyzetben?
Már tegnap is kiírtam de hátha kapok valami hasznos tanácsot!
Sajnos ilyenkor a kegyetlenség az egyetlen megoldás. Ha nem kéri, elveszed. Következő etetésnél megint elé teszed. Ha megint nem kéri, sajnálod és megint elveszed.
Lehet, hogy jó pár napot éhezni fog, ha ennyire makacs, de most itt az egészségéről van szó! És a lehetőséége végig ott lesz, hogy egyen.
Viszont mivel beteg a kutyus, kérdezz rá a dokinál, hogy árthat-e a betegségének a koplalás!
Még akkor sem lesz semmi baja, ha egy hétig nem eszik, de nem hinném, hogy ennyire makacs lenne.
Esetleg annyi könnyítés lehet, hogy beáztatod neki egy kis húslevesbe.
Megértem az elkeseredésedet és a segítség kérésedet. De miből gondolod, hogy az elsőre kiírt kérdésed után erre más válasz jönne?
Minden kutyánál, minden betegség más lefolyású.
Ha valaki ide írja, hogy adtam a kutyámnak ezt és ezt, egyáltalán nem biztos, hogy rajtad segítene.
Nincs varázslás, nincs csodatevés. Aki segíteni tud, az egyedül az orvosod. Ő tudja, milyen állapotban van a kutyád.
Talán , ami még eszembe jutott, a természetgyógyászat. Van már kutyákra is szakosodott orvos. Keress rá a neten.
Igazán, és mélységesen átérzem a helyzetedet, mert én is átmentem mindezen már, lassan 3 éve .
ma 18:28
Tudod, ez azért egy kicsit más, mint egy sima válogatós kutya. A vese betegségnél valószínűleg, amikor eszik a kutya, a méreganyagok fájdalmat, vagy valami rossz érzést okoznak. Enne szegény, de nem tud, mert el akarja kerülni azt az érzést.
Mond el ezt a dokinak, hátha van valami más is amit kaphat a száraz táp helyett. Ha nem ajánl mást, akkor kérdezd meg, hogy ha vízbe, vagy húsleves lébe kicsit megáztatod és úgy sem eszi árt e neki, ha kicsi koplalással veszed rá a megevésére. A koplaltatást úgy értem ahogyan azt már előttem is leírták.
Jobbulást neki!
Tojást, ilyesmit ehet? Mert úgy a kutyák jobban szeretik a tápot, ha raksz rá egy kis tojást, meg egy pohát vizet és összekutyulod. Hátha úgy jobb íze lesz és megeszi. Persze kérdezz rá az orvosnál, hogy így eheti-e.
Nagyon sajnálom szegényt... jobbulást neki!
7. Vesebetegségek
A vesebetegségek gyógyításában a szervezet belső egyensúlyának fenntartásában nagy jelentőségű a vese diéta rendszabályainak alkalmazása az állat étrendjében. Fehérjeszegény, csak a szükségletet fedező, de magas tápértékű fehérjéket tartalmazó eleség nyújtása. Fűszermentes, sószegény értrend. Fontos a csökkentett nátrium és foszfor mennyiség a tápban, jó minőségű fehérjeforrás a túró, tojás, száraz csirkehús főzve. Szénhidrátforrásként főtt rizs és zöldségféléket etethetünk. Többször kis adagokat kínáljunk a betegnek. Előfordul, hogy nehezen szoktatható rá kedvencünk az új, diétás táplálásra. Ilyenkor fokozatosan próbáljunk átállni az új menüre. Vese diétánál fontos odafigyelni a bőséges vitamin ellátásra A, B, C vitaminok és a korlátlan ivóvízfelvétel biztosítására.
Esetleg akkor próbálkozz ilyen diétával, ha a táp sehogyse megy, de ezt mindenképpen egyeztesd a dokival, hogy ez így megfelelő lehet-e, és mi kell még hozzá, mit hagyj ki belőle.
Ha nem vagy 100%-ig biztos az orvosodban, akkor esetleg konzultálhatsz egy másikkal is, vagy kereshez kifejezetten olyat, aki jártas a dietetikában, hátha ő tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!