Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát szeretnék, de allergiás...

Kutyát szeretnék, de allergiás vagyok. Ismertek esetleg valakit aki szintén allergiás de van kutyája? Ha igen, milyen fajta?

Figyelt kérdés
Már nagyon sok mindent tudok a kutya neveléséről, csak az egyik ok, hogy nem lehet kutyám az allergiám. Konkrétan nem a kutya szőrére, hanem a macskáéra vagyok alergiás, de az szinte ugyan az. Olvastam már cikkeket, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő fajtát, de azért az mégis más mint a tapasztalat...sőt, azt is tudom, hogy nem létezik egy kutyafajta sem (a kinai kopsztkutya és a yorki is válthat ki allergiás reakciót) létezik, amelyik nem idézhetne elő all.reakciót.
2009. febr. 23. 21:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
én is allergiás vagyok az állatok szőrére és ennek ellenére van egy berni pásztorom,és 6 macskám!!!Nekem is sokáig nem volt se kutyám se macskám,de bolondulok az állatokért!!!!!!
2009. febr. 24. 00:23
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
szerintem tegyél egy próbát,nehogy ugy járj,h lesz egy kutyád,és majd el kell ajándékoznod az allergia miatt.válassz egy fajtát,ismerkedj meg olyan gazdikkal,és kutyáikkal,nyalogattasd meg a csuklód,stb.és kiderűl.de ne egyszer,töbször.nekem yorkijaimvannak(igaz,nem vagyok allergiás),de azt mondják,h nekik olyan a szőrük,mint az emberi haj,ezért nem szoktak rá allergiásak lenni.a kopasz kutya meg ugíóye kopasz,elvileg egy olyan kutyus is jó megoldás.
2009. febr. 24. 08:48
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Mondják hogy vannak "hipoallergén" fajták de ez nem igaz!

Viszont van rá gyógyszer pl. a Calritine tabletta melynek az "Akut" változata vény nélkül is kapható.

2009. febr. 24. 10:15
 14/20 anonim ***** válasza:
67%
Egyedül az uszkár szőre nem allergizál.
2009. febr. 24. 16:04
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! igen, sajnos azt mondják, hogy nem létezik olyan fajta kuta, amelyik nem okozna allergiát...és elég sok helyen olvastam, hogy a yorki szőre hasonló az emberéhez az uszkáréval együtt, csak sajnos tapasztalt kutyások mondták, hogy az nem igaz...:((
2009. febr. 24. 17:42
 16/20 anonim ***** válasza:
76%

Egy ismerősöm allergiás, és mégis tart kutyát - uszkárt.

Itt a honlapja, ha gondolod vedd fel vele a kapcsolatot és kérdezz tőle: www.poodleagility.fw.hu

2009. febr. 25. 09:12
 17/20 anonim ***** válasza:

múltkor néztem a tévét, és pont egy kutyás műsor ment benne, és pont ilyen kutyákról :)

állítólag van egy olyan kutyafajta amit direkt erre a célre fejlesztettek ki, szerintem keress rá neten, ha jól emlékszem valamilyen golden retriver fajta, és olyan embereknek tenyésztették ki a kutyákat akik allergiásak a szőrükre

2009. febr. 26. 21:48
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is allergiás vagyok a kutyára mégis van egy tacsim ,akivel állandóan együtt vagyunk és semmi bajom!
2009. jún. 12. 00:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia!

A yorkik szőre nem allergizál, mert 90%-ban megegyezik az emberi szőrrel/hajjal

2009. júl. 2. 11:22
 20/20 anonim ***** válasza:

ha csak te vagy allergiás, akkor eldöntheted, hogy vállalod, vagy nem. De ha a környezetedben vannak mások is, akkor az ő beleegyezésük is kell.

Egyik szomszédom fia épp emiatt halt meg 1 évesen.

Skótjuhászuk volt lakásban, az orvosok egyértelműen ezt állapították meg.

csak okosan! az allergia nem játék, és ha már beszerzel egy kutyát, utána nem dobhatod ki, mert erősödtek a tünetek!

ezeket is tartsd szem előtt.

2009. júl. 2. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!