Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 7 hónapos kiskutya lehet...

Egy 7 hónapos kiskutya lehet tökéletesen behívható?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A gondom az, hogy a kiskutyámnak nem igazán megy a behívás. Ezer féle módszert próbálgatok, de az a tapasztalatom, hogy ha jutalomfalat van nálam a világ minden dolgát teljesíti, ha nem akkor is, bár nem olyan lelkesen, és ami még megnehezíti a dolgomat, hogy a környéken ahol lakom, minden méteren csontok, kenyér-zsemle maradványok vannak, amit erőszeretettel vesz a szájába a kutyám, utána már uccu, ő nem fog odajönni, ez ront szinte az egészben. Tegnap a kutyás kis csapatunkkal mentünk sétálni, akkor egész ügyes volt, agyba főbe dícsértem, és azt veszem észre, hogy jobban tisztel, így hogy egy kicsit több időt fordítottam a kapcsolatunk "mélyítésére". Kiváncsi vagyok milyen lesz ma, de már nem tudom milyen módszert alkalmazzak, a behívás szabályait meg ilyeneket többször is elolvastam.

A másik kérdésem pedig: Kutyasuliban lehet olyat kérni, hogy egy adott dolgot tanuljon meg a kutyám(az én esetemben a behívás)?

Egyébként a kutyám rendkívül okos, és szupergyorsan megtanítom Neki a trükköket, de ez a behívás dolog nem fényes:)

2011. márc. 22. 13:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

De a behívás nem egy trükk.

Jó behívás nincs jó kutya-gazda kapcsolat nélkül.

A jó kutya-gazda kapcsolaton meg nagyon sokat kell dolgozni. Amit a trükkök tanulása, közös játék, következetesség alapoz meg.

Persze ez csak az én véleményem, ami a saját tapasztalataimon alapul.

2011. márc. 23. 19:34
 12/18 A kérdező kommentje:
Igazából nem vészes, csak tökéletesre szeretném. Tökéletes az összehang, a trükköket, feladatokat habozás nélkül megcsinálja, és szemmel láthatóan tisztel. Szerintem a behívást elrontottam, azért szeretném azt az egyet, mert a többiért ne kelljen már fizetni, ha jól megcsinálja a kutya. Házhoz járó oktató kizárva, nem tudok sokat erre költeni. Mennyibe kerül egy tanfolyam úgy átlagosan egy kutyasuliban?
2011. márc. 23. 20:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Nagyon változó: van ahol havi tagsági van, van ahol tanfolyami díj - 5-6 ezertől 40 ezerig széles a paletta. De a csak behívás tanítása kutyaiskolai keretek között nem fog menni. Nincs olyan óra, olyan "tantárgy" h behívás. Azt az óra, képzés alatt gyakorolják többször. Plusz ráadásul kutyaiskolában általában az ebek jobban tudják a behívást mint egyébként - mondjuk a Margit-szigeten... :oP Az ingergazdag környezet nagyon fontos. (persze csak ha már megy ingerszegény helyen)
2011. márc. 24. 09:38
 14/18 zsuzsabazsa ***** válasza:

Ha két-három alkalommal házhoz hívsz oktatót, az is be tudja neked otthon mutatni. Két három alkalommal együtt csináljátok. Azután az ő instrukcióit követve, már te is tudsz gyakorolni. Mindig olcsóbb, mintha befizetsz egy magas tagdíjat a sulin.

Keress a lakhelyedhez közel valakit, hogy az útiköltségét megspórold.

Vagy ha a kutyasuli közel van akkor onnan kérj meg valakit aki kijön hozzád.

2011. márc. 24. 09:38
 15/18 zsuzsabazsa ***** válasza:
Egy órás foglalkozásért nem kérhetnek 3000.-ezernél többet.
2011. márc. 24. 09:39
 16/18 A kérdező kommentje:
Hát az nagyon jó, nézek is egyet, 3000 igazán nem sok, mert én nem fogom élete végéig flexin sétáltatni a havanese-m attól hogy kicsi. A környékünkön agyon dícsérnek a nagykutyások, hogy milyen jó hogy az enyém nem fél a nagyoktól, meg hogy milyen okos. Hát még jó, 3 staffivel, 1 basset hounddal játszik a legtöbbet. Van 2 osztálytársam, nekik lehetetlen elengedni a kutyájukat, mert elrohannak, így kinevezték Spikey-t(kutyusom) a legengedelmesebb kutyának(az osztálytársak kutyái közül), pedig nem is tökéletesen behívható. De én maximalista vagyok, vállalom azt a kis költséget, ha már elrontottam a behívás dolgot. 13 vagyok, de akkor is:D
2011. márc. 24. 14:07
 17/18 zsuzsabazsa ***** válasza:

Helyes! Akkor a környéketeken mindjárt szét is nézhetsz, biztos van olyan kiképző aki ezt neked megtanítja.

Ha itt laknál ahol én vagyok én is elvállalnám.

Sok sikert a behíváshoz!

2011. márc. 24. 22:58
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, még bizonytalan vagyok abban hogy kiképzőt hívjak e, mert egyre több időt fordítok a kapcsolatunk mélyítésére és arra, hogy tisztelettel, gondolkodás nélük odajöjjön hozzám. Képzeljétek, ma a barátaimmal sétáltunk elég nagy távon, vittem az én drága kiskutyám, és olyan jó érzéssel töltött el, hogy megdícsértek milyen ügyes, mert azonnal visszajött. A nagykutyások körében is elterjedt, hogy havanese létére, meghogy 13 éves vagyok, milyen okos kutyám van, a többi idegroncs elsüllyed mellette. Ma nagyon ügyes volt, úgy érzem "értett a nyelvemen, és én is értettem az övén". Amikor kb. 20 méterrel arrébb volt tőlem, ültünk a padon és bekapott egy csontot. Rákiabáltam hogy "fúj!" és azonnal kiköpte. Annyira büszke vagyok rá, ráadásul az övtáskámban kakiszedő zacsi és néhány virsli volt, vészhelyzet esetére, amit egyáltalán nem kunyerált, bár ha adtam neki szívesen megette:-) Köszönöm mindenkinek a válaszát, ha neadj Isten romlana a helyzet, felhívok egy kiképzőt 2-3 alkalomra.
2011. márc. 25. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!