Szörnyen szégyellem magam. T Még megtudom neki ezt tanítani?
Sziasztok!
Van egy 11 hónapos Bolognese szuka kutyusom. Nagyon szeretem..:)
Azért érzem megam szörnyen mert nem tanítottam meg a szobatisztaságra. próbálkoztam vele, de megunta, mert nem sikerült és abbahagytam.
Nagyon sajnálom,hogy eddig nem tanítottam meg neki..és szégyellem magam,hogy ilyen rossz gazda voltam eddig..:(
Hogyan tudnám neki megtanítani a szobatisztaságot? Egyáltalán lehetséges ez?
Köszönöm szépen!
13/L
Úgyanúgy mintha kicsi lene.
Naponta 4-szer,5-ször vidd le.Kaja után mindig és alvás után is röktön!Ha kint végzett akkor dicsérd meg.Addig ne menjetek haza míg nem pisil vagy kakil esetleg mindkettő.Azt tudod mikor szokott kakilni és akkor azt is várd lent vele :)
Türelem és nem lesz baj.Ha otthon bepiszkít ne mondj neki semmitse max hogy nem szabad de ne kiabálj vele.Nem direkt piszkít be.
Van állandó helye ahova üríteni szokott? Hányszor tudjátok levinni egy nap? Akkor is bepisil, ha otthon vagytok, vagy inkább csak akkor ha nem? Személyes tárgyakra pisil?
Ezek fontos kérdések ahhoz, hogy érdemben segíteni lehessen.
A kutya alapból szobatiszta, ha felnőtt és egészséges.
A mielőbbi szobatisztaságra szoktatás egyetlen egy titka: rendszeres időben kell kivinni.
Minimum naponta négyszer és azonos időben.
Ha gond van, többször is.
Az azonos idő azért nagyon fontos, mert akkor tudja, hogy meddig kell kibírnia.
Ha rendszertelen időben van kivíve, akkor sosem tudja,mikor lesz a következő séta.
Egy majd' egy éves kutyának már nem kell pelenka.
Ha rendszeres időben, eleinte három óránként kiviszik, napok alatt szobatiszta lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!