Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a kutyám baja?

Mi lehet a kutyám baja?

Figyelt kérdés
Látszólag minden ok, fut, sétál, semmi gond, és néha rájön, teljesen indokolatlanul h elkezd kegyetlenül sírni, már inkább vonyítani, és húzza az bal első lábát. Van, hogy fekszik, van, hogy ül, van, hogy séta közben. Úgy gondolom nem lehet komoly baja, ha napi 2 órát is képes a futtatón más kutyákkal rohangálni, de azért féltem. Meg attól is, hogy hülyének néz a doki, és feleslegesen dobok pénzt a vizsgálatokra. Szerintetek?
2011. márc. 18. 22:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

,,A kutyunak pedig vegyél Kalciumot. Vízzel kiürül, kárt nem tehetsz. "

Nagyon nagy tévedésben vagy! Már bocsi nem kötözködni akarok, de inkább jobb lett volna ha ezt nem írod.

A kalcium soha NEM ürül ki! Ezért van az, ha túladagolják akkor ugyanúgy angol kóros lesz az eb. Ezért kell mindig az állatorvossal beszélni, konzultálni, hogy mikor mennyivel kell emelni az adagot. Mert ahogy nő a kutya, úgy kell emelni az adagot, de nem mindegy hogy mennyivel.

2011. márc. 20. 08:12
 12/18 anonim ***** válasza:

A kalcium sóinak nagyobb része vízben jól oldódik, de egy részük nehezen, vagy egyáltalán nem oldódik vízben.

A kalcium felszívódása nem túl jó, átlagosan 20-40% között mozog, és sok tényező befolyásolja. Az elsők között van a szervezet D-vitamin ellátottsága, a táplálékban lévő fehérjemennyiség, a táplálék áthaladása a gyomor-bélrendszeren, és az elfogyasztott élelmiszerek különböző (például oxál-) savtartalma.

Napi 2-3000 mg kalcium bevitele elősegíti a székrekedést, csökkenti a vas és a cink felszívódását és vesekőképződéshez vezethet.

2011. márc. 21. 00:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Ezek emberre értendők.
2011. márc. 21. 00:21
 14/18 anonim ***** válasza:

De nem emberről van a témában szó hanem kutyáról.

Azért nekik más az emésztésük, mint az emberé.....

2011. márc. 21. 13:46
 15/18 anonim ***** válasza:

Bemásolva:

,,Kálciumot, de ne sokat!

A táplálék kalciumtartalma jelentősen befolyásolja a csontrendszer fejlődését. A magas kalciumbevitel hatással van a szervezet belső egyensúlyára, befolyásolja a hormonális szabályozást. Ennek következtében a vér magas kálciumszintje, illetve alacsony foszforszintje alakul ki.

Ezek alapján megállapítható, hogy a kalcium-túladagolás káros a nagytestű kutyák csontrendszerének fejlődésére. A fenti folyamat hátterében a kutyák kalciumfelvételének bélbeli szabályozása áll. A magas kalciumtartalmú táplálék etetése esetén a kutya nem tudja csökkenteni a felesleges kalcium felszívódást, ilyenkor a kalcium jelentős passzív transzportja következik be.

Alacsony kalciumtartalmú táplálék etetése esetén azonban, fokozódik a kalciumfelszívódás a bélből. Ilyenkor a bevitt kalcium akár 90%-a is felszívódhat, tehát a kutya jobban tud védekezni a kalciumhiány, mint a kalcium-túladagolás ellen."

2011. márc. 21. 13:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért kell folyamatosan kötekedni? Nem ismered, hogy ne OFFolj?! A mg-ra értettem. Egyébként állatorvos ajánlotta, mégpedig pezsi tabletta formájában a kalciumot, mert az 1ik kutyámnak allergiás reakciója lett és azt mondta, a többinek sem lesz baja tőle ha iszik a vizéből. Ha nem tudsz segítően, csak rombolóan hozzászólni a témához sztem ne is szólj hozzá. Több éves kutyatartásom alatt megéltem már 1-2 dolgot, elhiheted. Egyébként szerinted embereken tesztelik a nekünk szánt gyógyszereket?!
2011. márc. 23. 03:51
 17/18 anonim ***** válasza:
13: 46-osnak szólt
2011. márc. 23. 03:53
 18/18 anonim ***** válasza:

Egy pezsgőtabletta meg szinte semmilyen hatással sincs a kuttyra. Allergiára tényleg jó, egyszeri, talán nagyobb dózisban. Folyamatos túlzott adagolás esetén meg csak gratulálnék, h tönkreteszel egy kutyát.

Az enyének is kellett, megkérdeztem a dokit h nem adok-e túl sokat. És de, sokat adtam, szerencsére csak pár napig. Nem egy és nem kettő elcsontosodott kutya kötött már ki kórházban. A többi betegségről nem is beszélve.

2011. márc. 25. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!