Melyik kutya jo hazorzo a rottweileren es a nemetjuhaszon kivul?
Német dog!
"ahol van egy német dog oda a betörő be tud jutni, de ki már nehezen." (kutya enciklopédia)
Nekünk volt egy Német dog szukánk. Már 1 évesen is éberen őrizte a házat. Az idegeneket nem nagyon akarta felengedni az udvarra. Maga a megjelenése is megrémiszti az embert..
De mára már sajnos a kutyát is elteszik az útból a betörők. Sajnos mindenre képesek.:S:(
Tudom ajánlani még: Bullmasztiff, Kuvasz, Dobermann, Cane Corso, Moszkvai őrkutya, Közép-Ázsiai juhász kutya. (Bár nem mindegyik van oda a gyerekekért)
Jajaj, a kuvasszal vigyázz, az csak profiknak. Könnyen el lehet szúrni, mert elég kemény kutyus, aztán minden lesz csak szófogadó és gyerekbarát nem. Amúgy nagyon függ attól, hogy kezdő vagy-e. Első kutyára tökéletes a labrador pl. Szerintem elég elrettentő maga a tény, hogy kutya van bent, nem kell széttépnie a kerítést minden áron. Ha meg mérgezik szegényt, akkor mindegy, hogy milyen nagy és vad kutyád volt.
Esetleg ha nagyon nincs ötleted, akkor hívd fel a leendő állatorvosod. Ő már biztos, hogy mindenféle kutyát látott és általában szoktak ennyire jófejek lenni, vagy nekünk volt csak nagy mákunk. Szerintem az a doki, amelyik nem szán rád és a leendő kutyádra (amit hozzá fogsz vinni) fél percet, az felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!