Valójában mit jelent a korcs, és mit a keverék?
Hallottam, hogy a keverék az, ha az apa és az anya is két külön fajtájú, de fajtatiszta egyed volt.
a korcs szülei meg már keverékek voltak
Ez igaz?? Vagy hogy van??
Én még egyszer egy könyvben úgy olvastam, hogy a keverék kutya, akármilyen szülőktől is született, ha nem törzskönyves, tudatosan szaporított egységes fajták egyede, akkor keveréknek számít, ennyi, és pont. Viszont keverék és keverék között is van különbség. Két fajtát különböztethetünk meg elvileg, én így olvastam.
- nem fajtatiszta kutya
Két külön fajtájú, de fajtatiszta szülőktől született kölyök, a szülők fajtatiszták. Értsd példával pl. egy törzskönyves amstaff és egy törzskönyves beagle keverékét, ő nem fajtatiszta kutya lesz.
- keverék
Akkor keverék a kutyus, amikor már nem tudod a vérvonalat nyomon követni, mert a szülők is keverékek, a nagyiék is, stb.
20:26-os! teljesen így van!
+
A korcs szó jelentése kutyával kapcsolatban valamilyen fejlődési rendellenességre, hibára utal! (Orvosi értelemben!) De az emberek többsége pejoratív értelemben használja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!