Igaz, hogy a kutyáknál is van lázadó kamaszkor? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? És mennyi idősen jelentkezik?
8 hónapos kortól - 1,5 éves korukig "kamaszodnak". Pont akkor mint ez ember, az ivarérés tájékán.
Ilyenkor nagyon kell figyelni, hogy már ne úgy bánjunk vele mint egy cukimuki kiskutyával, hanem nagyon következetesen!
Igen, van ilyen. Szerintem a kanok hajlamosabbak erre. Nekem is egy kan kutyám van, 11 hónapos. Úgy kb. 1 hónapja kezdett el "lázadni". Ez annyiból áll nálunk, hogy rendesen próbálkozik átvenni a falkavezérséget... Sokszor ugrál, van hogy bedurvul játék közben. Mostanában megfigyeltem, hogy sétánál sokszor nehezebben hívható be. Eddig pl. alig vittem jutalomfalatot a behíváshoz, most meg már kötelező... Egyébként szerintem átlagosan 8-9 hónapos korban, ivaréréskor indul és szerintem olyan 1,5-2 éves koráig eltarthat. :S
Az előző kutyánknak (aki szintén kan volt) is volt egy ilyen korszaka. Lerágott rengeteg bokrot az udvarban, folyton rosszalkodott. Utána meg várta, mit lépünk rá.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!