Kutyám nem tud lábra állni és lázas, mi lehet vele?
Ma reggelre a kutyám csak gubbasztott a helyén és nem tudott lábra állni(3 hónapos német dog,akit egy hete vettem),eddig 3 oltása van meg!
Azonnal kihívtam hozzá az állatorvost,aki azt mondta,hogy nagyon lázas és valami vírusos fertőzés lehet!Adott neki 2 injekciót, azt mondta holnap is jön adni neki egyet és itassam mézes teával meg este legyen bent a lakásban meleg helyen!Na boldog voltam,mert nem sokkal később lábra állt és már szaladgált,de este ismét ugyanezek a panaszai és érzem is hogy lázas!Teljesen kivagyok akadva,hogy az állatorvos vajon jól állította e fel a diagnózisát,holnapig,amíg jön az állatorvos megfogok bolondulni az idegességtől!Szerintetek mi lehet vele?Kitti
Csak kíváncsiságból: melyik tenyésztőtől vetted és mennyiért?
Egyébként én sem várnék vele holnapig. Ha van lehetőséged, akkor hívj hozzá egy másik állatorvost. Kérd ki a véleményét. Nem szabad kockáztatni, mert ha tényleg babéziás akkor gyorsan kell cselekedni...
Szerintem emg ne hívj ki semmilyen orvost! Vidd be egy jól felszerelt klinikára, ahol rendesen ki tudják vizsgálni, mert vannak megfelelő eszközök. Gondolom a házhoz járó orvos max tüdőt hallgat meg lázat mér, aztán ad egy szélesspektrumú antibiotikumot, meg gyulladáscsökkentőt, hátha segít, meg legtöbbször segíteni szokott alapon.
Én nem kockáztatnék, vidd olyan helyre, ahol tudnak vért vizsgálni, és rendes diagnózisra jutni!
Igazából az ország minden pontján van 60 km-en belül kisállat klinika, de ha nem is klinika, akkor is a közeli városban biztosan van rendelő. Én nem állnék meg egy kijárós orvosnál, pláne ha nincs látványos javulás a kezelésétől.
Vérvétel, ultrahagn alap, hogy kell ilyen helyzetben, és ezt háznál nem tudja megcsinálni. Mindenképpen vidd el egy rendelőbe, ahol ki tudják vizsgálni, ne várd ki, míg komolyabb baj lesz vele.
Az meg, hogy valami vírusos fertőzés, az nem diagnózis. Mégis milyen vírus? Corona? Kennelköhögés? Lyme kór? Vírusos bélgyulladás? Mindegyiknek más a kezelési módja, és simán félrekezeli, ha nem tudja, hogy mit kezel.
Ha fontos neked a kisutyád élete és egészsége, akkor oldd meg, hogy eljusson egy rendes orvoshoz, mert ez amit a mostani csinál, nem más, mint tipp mix, kuruzslás.
Egy jól felszerelt klinika kell! És megemlíteni, hogy egy hete hoztad és az ott maradt kölyök is beteg.
Pici a kutya, ha kísérletezgetnek vele, rá mehet.
valószínűsíthető, hogy babesia és ha az izületekre is ráment akkor előrehaladott fázisban van már, a következő lépés a létfontosságú belső szervek vese, tüdő, máj ...remélem tévedek! de konzultálj az orvosoddal, ha nem nyugtat meg a válasza akkor meg irány egy másik doki mihamarabb!
ezüstkolloidot pedig használhatsz te is, nem befolyásolja a gyógyszerek hatását de minden vírus és baktérium ellen hatékony természetes antibiotikum (az orvosok sajnos teljes vagyonelkobzást kockáztatnak ha ezt a titkot elárulják a pácienseknek-én nem vagyok orvos, de használom eredményesen, erősíti az immunrendszert és nem teszi tönkre a kutya gyomrát mint az antibiotikumok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!