Vélemények kölyök választáshoz?
Szeretnék venni egy németjuhász kölyköt, szeretnék vele járni iskolába. Sport kutyának szeretném, elsősorban őrző-védő sportra.
Szerintetek melyik a legalkalmasabb kölyök az alomból erre a célra?
Beszélj a tenyésztővel. Ő tudja milyenek a nála született kölykök. Ő ajánl majd egy-két kölyköt.
+ bátor legyen, ne féljen,ne ijedjen meg ha leejtesz egy kulcscsomót
Köszi a válaszokat! :)
Már voltam nézegetni, egy nagyon tetszik, nem is ijedt meg a kulcs csomótól mikor ledobtam, hanem érdeklődött iránta, de igazából ő odaült a gazdi lába mellé és onnan figyelt. A többiek jöttek hozzám játszani. Aztán ő is odajött hozzám, megpróbálta megrágni a táskámat, bár rongyozni nem nagyon akart. Viszont érdeklődő kutyus, mert utána nem vonult félre.
Szerintetek?
Ha sulizni akarsz és dolgozni a kutyával nagyon fontos, hogy kötődjön az emberhez. Ezt úgy hívják-ember centrikus.
Az a kölyök a nyitott ilyenben, amelyik azonnal letámadja az embert, amikor meglátja. Érdeklődik, szagolgatja, netán elkezdi a cipőfűzőt, nadrágszárat cibálni.
Ha lehetőséged van rá, ne csak egyszer nézd meg őket. Ha éppen pihenőidőben mész, lehet, a megfelelő pont alszik, vagy bamba éppen.A legrámenősebbet, legnyüzsgősebbet se válaszd, ha első kutyád, mert nehezen fogsz vele bírni.
Én is azt javaslom amit az előttem lévő.
Ne legyen túl nyüzsgős, pörgős (hiperaktív).
Ne legyen túl nyugodt se ill közömbös.
Legyen nyugodt de érdeklődő.
A kölyköt semmi esetre se rongyozd. Amíg nem értesz hozzá el is ronthatod vele. A játékos rongyozást viszont fogváltás után el is kezdheted vele.
De akkor is a kutyát többször kell zsákmányoltatni, hogy önbizalma legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!