Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet tenni valamit az agressz...

Lehet tenni valamit az agressziója ellen? (a többi lent) (kérdés túl rövid)

Figyelt kérdés
Van egy kutyám keverék Zsömi a neve és 5 éves közepes testű. Nem nagyon barátkozik más állatokkal jobban mondva utálja őket. PL: ha lát egy kutyát rögtön neki akar menni vagy ha csak egy kocsi meg el a ház előtt azt is elkezdi kergetni bár ez érhető mert a portát védi (elvileg)meg Zsömikém hiperaktív. Érdekes ,hogy valameik nap néztem Zsömit az ablakból és azt láttam hogy a szomszéd kutyát szagolgatja és nem akarja bántani és nem is ugatta hanem szépen elvoltak aztán kimentem házzá odamentem a keritéshez és mikor ott voltam már megint folyt a nyála ugatott és szét akarta szedni a kutyust. Ez gondolom azért lehet mert védeni szeretne engem de igy egy kutyával se tud meglenni nameg amugy se túl barátkozos más állatokkal de az emberekkel igen szóval nem ugy igazán agresziv ő hanem csak más álatokkal. mit tudnék én tenni hogy ha viszem sétálni ugy viselkedjen mint egy normális kutya aki odamegy a másikhoz játszik vele szaglássza és nem ugatja.És hogy más kutya tudjon hozzán jönni ugy hogy zsömike nem akarja bántani . Vagy mivel már 5 éves próbáljam meg igy elfogadni a helyzetet? vagy még van remény? vagy mit tegyek????????? Valmit kellene mert nem mehet ez igy. S.O.S
2011. márc. 14. 19:43
 1/7 Ninna ♥ ***** válasza:

Egy tükörmódszeres kutyaiskolába (Népszigeti, Őrmezői stb.) el kéne vinned rehabilitációs foglalkozásra, az nagyon sokat segítene. Ha kitartóan járnátok a foglalkozásokra, vinnéd őt kutyatársaságba, és sikerülne átvenned a falkavezér szerepét is, akkor könnyen lehet egy álomkutyád, aki minden kutyussal eljátszik. Bár játékot nem feltétlenül kell elvárnod tőle, de már az is jó dolog lenne, ha nem bántaná őket.

Itt láthatod a tükörmódszeres iskolákat: [link]

Ezek a kutyaiskolák erőszak, és fizikai ráhatás nélkül értetik meg a kutyával, hogy mit szabad és mit nem. Inkább a büntetéseket pszichés alapon oldják meg, ugyanis az sokkal hatásosabb és nem hagy kárt a kutyában, mintha megvernénk, és félne tőlünk.

Ezt az egyet tudom neked tanácsolni, innen már csak ez lenne a kiút. Addig is, jó lenne, ha át tudnád tőle venni a falkavezér szerepét, ugyanis akkor le tudnád tiltani minden verekedésről, agresszióról. Ezeket a szabályokat kell betartanod: [link]

És ezt a könyvet kéne elolvasnod mindenképpen: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. márc. 14. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy vedd át a falkavezérséget. Azért is véd téged, mert a falkavezér feladata megvédeni a falka tagjait.. Jan Fennel könyve tényleg jó, amit előttem belinkeltek, Olvasd el, mindenre választ kapsz.
2011. márc. 14. 19:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönö mindent tényleg hasznosak voltak. Meg zsömi menhelyes kutys de kiskora ota velünk van és próbáltam más kutyákat is örökbefogadni mert gondoltam ha 2 kutyám van az még normális de ugye zsömi nem tűrte meg. Meg van egy cicám akit szintén nem szeret és ezért zsöminek el van keritve egy rész ahol ő van a kert másik felén meg a cicám és ugye ez se jó igy . mikor zsömike látja ,hogy a cicával vagyok simogatom szintén vicsorok ugat. Szeretném őket is összeszoktatni de ez sokkal nehezebb lesz mert azért nem olyan nagy helye van és hiperaktiv szóval nem jól van ez is :S de azt a könyvet mindenképpen elolvason és ráveszem a szüleimet hogy vigyük el kutyasuliba.
2011. márc. 14. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Eléggé fusztrált lehet a kutyád, az az oka, hogy ő a falkavezér, de te nem úgy viselkedsz, ahogy ő akarja. Pl.: Odamentél a kerítéshez, pedig ő nem ezt akarta. A vezérség nagyon nagy felelősséggel jár számára. Át kell venned a falkavezérséget és a viselkedéseddel bizonyítani, hoggy alkalmas vagy rá, el kell érned, hogy tiszteljen és bízzon benned.

Azt kell sugároznod, hogy magabiztos, nyugodt, határozott, bátor, erős vagy minden helyzetben és megbízol benne. A testbeszédednek is ezt kell tükröznie. Próbáld megérteni, a kutyák világát és akkor majd irányíthatsz te.

2011. márc. 14. 20:43
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

az előző válaszhoz egy kis kiegészítő-érdemes áttanulmányozni, esetleg segítséget is lehet kérni egy hozzáértőtől

2011. márc. 14. 21:57
 6/7 anonim válasza:

Abból amit leírtál, szerintem ő a falkavezér. Először is meg kell értened őt, hogy mit miért csinál. Fontos, hogy mindig le legyen fárasztva. Keress olyan helyet, ahol nincsenek kutyák, ahol futhatsz vele, labdát dobálhatsz vele. Ha nagyon hiperaktív, akkor agyilag is fáraszthatod. Taníts neki trükköket, rejts el neki jutalomfalatot, amit ő megkereshet. Ha megfelelően lefárasztod, akkor sokkal nyugostabb lesz, megszabadul a felesleges energiájától.

A másik fontos dolog, hogy szabályokat, korlátokat állits fel. Pl: nem ugorhat fel rád, sz ajtón csak mögötted mehet ki, amikor megkapja a kajáját, akkor ne csak rakd le elé, hanem várd meg, amíg megnyugszik, tedd le, és mondd neki, hogy ehet.

A közös séták nagyon fontosak, és soha ne hagyd, hogy előtted menjen. Mindig melletted, esetleg mögötted. Az elején a pórázon sétálást gyakorold nyugodtabb helyen, ahol nincs annyi kutya. Ha már ügyes, akkor jöhetnek a kutyák, és a többi zavaró tényező.

Szerintem nézd meg ezeket a videókat, minden benne van, hogy hogyan válhatsz falkavezérré.

http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY

http://www.youtube.com/watch?v=8fiyZ4fTBjk

http://www.youtube.com/watch?v=sTxE4Etgaeo

http://www.youtube.com/watch?v=ayZwZ-Ve6dc

http://www.youtube.com/watch?v=9xQSpG0lynE

2011. márc. 14. 22:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget. Ma jöttek hozzánk rokonok és Zsömit kiengedve hagytuk és nem akarta bántani őket hanem teljesen normális volt . Olyan boldog voltam bár az embereket tűri csak a kutyákat nem . Hát amugy igazából apukámat tiszteli zsömi a legjobban én ugy érzem de, vele is ezeket csinálja mármint hogy ugyan ugy ugatja a kutyákat ha ő is ott van . zsömi egész életében gyűlölt minden más állatot kiskorába is a hatalmas tőle 3-szor akkora kutyákkal verekedett. Ma próbáltam lefárasztani de semmi eredménye ugyan ugy fel le fel le fel le rohangál megállás nélkül néha odajön hozzám meg ilyesmi. Aztán gyakoroltam vele a trükköket hogy el ne felejtse meg hogy jobban halgasson rám de miután megunta egyszerüen csak elfutott és megint futkározott hiába kiabáltam neki hogy jöjön ide mintha meg se hallota volna.
2011. márc. 15. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!