Egy golden retriever élete végégig való jóféle tartása mennyibe kerül, ha pl.14 évig él? Egy millióra kirúghat? Mert ennyit számoltam mindennel együtt, de sztem nem ennyi, vagy igen?
első év:40 oltás,orvos, 50 kaja, 20 póráz, egyéb=110.000
többi 20 oltás, orvos 50 kaja 70.000x14=980.000
ez több mint egy millió. akkor nem volt egyszer sem beteg, nem vettél neki új pórázt, ágyat, tálat.....
és hobbikutya volt, tehát nem vitted kiállításra, kötelező szűrésekre, tenyészszemlére.....
Egy jó minőségű (pl. Acana, Orijen) kutyatáp mondjuk egy 13,5 kg-s zsákkal kb. egy hónapig elég egy Golden Retrievernek. Az egy hónapban mondjuk 18000 forint. Az egy évben 18000*12=216 ezer forint. Az 14 évre, 216000*14=3.024.000
Hol beszélünk itt egy millió forintról? 3-4 évig annyi csak a jó minőségű kajával etetése, 14 évre három millió forint.
És akkor ez még csak a kajája. Nem beszéltünk a vételárról, az oltásokról, orvosi költségekről pl. betegség, vagy ivartalanítás, játékokról, jutalomfalatokról, kiképzési eszközökről, kutyaiskoláról, felszerelésekről, stb.
Valóban olcsóbb lesz. Főleg amiatt, hogy kicsi az esélye ,hogy 14 évig eléljen majd.
Amúgy, még életemben eszembe nem jutott számolgatni, mennyibe kerül egy-egy kutyám, amíg velem él.
Darling árban kapsz olyat is ami nem izesitett szemét.
Példál Kennel's favorite, 20 kilo 6 ezer forint.
Ilyen szarral megölöd a kutyád hosszútávon ... amit meg sporolsz azt mejd elviszi az állatorvos.
Ha neked mind1, hogy milyen sz@rral eteted a kutyádat, akkor mi mit mondjuk erre?
Moslékkal, oltás nélkül 100e-ből is ki lehet hozni, azt a pár évet amig él ... veszel neki pár méter láncot a cípőtalpad sem kopik a sétában.
Hogy lehet már azt számolgatni, hogy egy kutyára mennyit kell költeni élete során? ... Az én egyik mentett labim mégcsak 5 éves, de már az állatorvosi költségei 250 e forint körül járnak .. és még semmi komoly baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!