Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » ÁLLATMÁNIÁS vagyok. Az állatok...

ÁLLATMÁNIÁS vagyok. Az állatok a mindeneim. Betegség?

Figyelt kérdés
7 éves koromtól hobbi szinten tartottam állatokat. 10 éves korom óta egyre jobban kezd érdekelni az állatok. A macskáim, kutyáim falkavezérként nézne fel rám. Jó ez mind jó. Mostanában annyira sokat foglalkozok az állataimmal (teknős, hörcsögök, kutyák, macskák) , hogy a családomat idegesíti. Úgy értem, hogy én pl.: a hörcsögömet megpuszilom, vagy a kutyámat, macskámat. Azt akarom kihozni, hogy ez nem lehet betegség?
2011. márc. 13. 18:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
akkor teljesen normális ? jajj de jó. én állat nélkül nem lennék. :)
2011. márc. 14. 14:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen!
2011. márc. 15. 17:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, nagyon kötődöm az állatokhoz.

De véleményem szerint az állatoknak nincsenek gondolataik. Vannak érzéseik, de nincs lelkük. Ami belőlük jön, az mind ösztönös.

Őket nem rontják meg érzések, indulatok, gondolatok. És a mai világban az ember ezt az őszinte ragaszkodást, szeretetet gyakorlatilag csak az állatokban találja meg.

Én azt mondom szeresd az állatokat, és ne zavarjon, ha mások nem mindig értik meg a ragaszkodásodat.

De arra azért vigyázz, hogy az emberi kapcsolataidat ne tegye tönkre ez a kötődés.

Nekem sok idő kellett ahhoz, de megtanultam, hogy van egy határ az állatok iránti szeretetben. Erre akkor jöttem rá, amikor azt mondták, hogy a kutyámnak gyenge a szíve, és nem valószínű, hogy sokáig fog élni.

Napokig sírtam, de édesanyám azt mondta, hogy ne sírjak a kutyám előtt. Mindent meg fogunk tenni érte, amit lehet, de ne legyek szomorú, mert a kutyám nem érti, hogy miért sírok. Ő nincs tisztában azzal, hogy egyszer meg fog halni.

Nekem annyi a feladatom, hogy vigyázzak rá, és biztosítsak neki boldog életet, amíg lehet.

Időközben kiderült, hogy az állatorvos eléggé eltúlozta a dolgot, és közel sincs olyan nagy baj, mint mondta:)

2011. márc. 15. 17:41
 14/16 anonim ***** válasza:
Nyugi ez természetes!Nekem 11 van itthon mindenféle:papagáj,pinty,hal,tengermalac,hörcsög,kutya,macska......el sem tudnám képzelni nélkülük az életem és folyamatosan többet szeretnék,boldog vagyok a társaságukban,jobban mint az emberekében!Nekem is eszembe jutott már,hogy lehet problémás eset vagyok,de már nem érdekel,hanem szimplán élvezem a társaságukat!:)
2011. márc. 16. 00:28
 15/16 A kérdező kommentje:
nekem 9 állatom van. 4 kutya 2 macska 1 teknős 2 hörcsög és szeretnék tengerimalacot, papagájt halat stb.
2011. márc. 16. 14:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Többek között én vagyok az egyik a sok közül,aki sok sok állatot szeretne!nekem ugyebár 11 van!Azt javaslom állj meg 9-nél mégpedig azért,mert nemlesz mindegyikre időd odafigyelni,annyira amennyire megérdemelnék!Hidd el tapasztalatból mondom!Még 11 épppen kivitelezhető,de még egy kis drága már nekem is túl sok lenne,de hidd elnagyon szeretnék akár még péusz huszat is!:o)
2011. márc. 25. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!