A kiskutyánk tegnap hányt, fehér habosat, aztán kitett egy sárga színűt. Ma reggelre ramatyul néz ki, nyálas a szája ül és bámul maga elé. Hasmenése nincs. Sikerült félóránként 3x20ml mézes tejet belefecskendeznem. Mit tehetek még érte?
3 napig ápolgattam a kutyát,itattam vízzel, a hasát simogattam, kapott algopirint és bőgtem felette, mert nagyon rosszul nézett ki.
És megtörtént a csoda! Tegnap délután kóvályogva felkelt, megevett egy karika parizert, majd visszafeküdt.Ma már odakint "futkározott" , ugatott a szomszéd kutyának.
Az állatorvosra meg azért nincs pénzünk, mert valóban munkanélküli vagyok egy ideje. Szóval nem akarok nyavalyogni pénz van, csak keret nincs rá.
Értem. Örülök, hogy helyre jött. Szerintem biztos a torka fájhatott neki. Nagyon könnyen meg tudnak fázni mert most még csalóka az idő. Milyen fajta kutyus ha szabad tudnom? :)
Nekem régen Yorkim volt, elég érzékeny kutya volt, előfordult olyan, hogy kialudt a tűz mire hazaértem és bent a lakásban megfázott.
Többször is volt ilyen habos hányása, az elsőnél nagyon megijedtem és egyből rohantam a dokihoz vele, ő világosított fel, hogy ez "csak" egy szimpla torokgyulladás és készüljek fel, hogy ha ilyen fázós akkor lesz még ilyenje egy párszor.
Most Havanesem van már kijárok vele az udvarra, sokat szaladozik mikor jó az idő, ki is fárad. Egy tipp ezzel talán meg tudod előzni ezt a betegséget: Séta után, játék után ha kifáradt és lóg a nyelve ne adj neki egyből hideg vizet. Langyos vizet adj neki és csak egy keveset, ne hagyd, hogy egy egész tállal megigyon mert ki van melegedve és a hideg víz lesokkolja a torkát azért fázik meg! Úgy szoktam csinálni, hogy engedek meleg vizet és annyi hideg vizet teszek hozzá, hogy kb olyan 30 fokos legyen (kéz meleg) Később már lehet neki adni rendes hideg vizet is, csak ne egyből ahogy hazaértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!