Kutyával pórázon vagy szabadon fussak? Mennyi idős korában kezdhetem?
Dear T.!:)
Nem suliba kéne lenned? Vagy számtech óra van?
Kérdező!
Nekünk 2 amstaffunk van, biciklizni szoktunk velük, de pórázon. Csak pórázon fussál vele, mert sok h.ülye kutyás, aki nem figyel oda a kutyájára, és nem kell, a balhé, mert akkor nem tudtok folyamatosan sportolni.
Mennyi idős?
A biciklizés nálunk úgy néz ki, kimegyünk a kapun, a Párom visszi mind a 2-t, a kanyarba hiába fékez csak írányítja őket, hogy merre húzzák, és aztán felveszik a Párom tempóját és úgy futnak mellette.
Csak az első pár perc a dúrva, én egyszer vittem az egyiket, az elején, hát elengetdem a pórázt mert elnyaltam volna. Az a lényeg h. a pórázt ne fogd hozzá a bicikli fogantyújához, hanem 1 kézzel fogd a biciklit a másikba a pórázt. Hamar megszokják, de az elején még sokat kell tanítani, hogy nem akkor áll meg jelölgetni amikor ő akar, hanem amikor mi megállunk. Nekünk 1 szuka 1 kanunk van.
Merre laksz?
Ha magától fut az teljesen más, mintha pórázon futtatod, mert ott te írányítod, hogy mennyit kell futnia.
Fél éves, kielégíthetetlen mozgásigénnyel. Eddig csak akkor fáradt el igazán, mikor 2 órát rohangált a b nőm kutyáival. De értem a lényeget, ha ő rohangál, akkor áll meg pihenni, amikor akar, ha velem fut/biciklizik, akkor nem.
Egy elég zöld nagyvárosban lakom, folyó mellett, úgyhogy nagyon sok jó hely van a kutyának.
cSAK AZÉRT KÉRDEZTEM, MERT LEHETETT volna a mieinkkel rohangáltatni. De mi bp-iek vagyunk az nem mondható zöld városnak.
Minél többet vidd kutyák közé, mert lefárasztják egymást meg fontos a szocializáció! Kis kirándulásra is mehetsz vele, imádják az erdőt, ja és úszni is, de ahhoz még hideg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!