Fiúkutya pisilőjén normális a két dudor?
Normális.
Ha nem lenne nem tudna összeragadni szukával :)
Persze hogy normális. Minden fiú kutyának van, és minden férfinek. A neve: Dülmirigy, másnéven prosztata. De itt egy leírás:
Bemásolva:
6. A nemi szervek a faj fenntartására szolgálnak. A hím- és a női nemi szervek ivarsejteket termelnek, s elvezető szerveik végső szakasza közös a húgyszervekével. A hím ivarsejteket termelő herék a herezacskóban helyeződnek. A herezacskók a combok mögött lógó bőrzacskók, amelyeknek ürege a lágyékcsatornán keresztül a hasüreggel van összeköttetésben. (A herék tudniillik a hasüregben fejlődnek és csak bizonyos korban „ereszkednek” le a herezacskóba).
A herék tojásdad alakú szervek, a bennük termelődött ondósejtek a mellékherén keresztül az ondóvezetőkön át jutnak a húgycsőbe, illetőleg a hímvesszőbe. Az ondó nemcsak a hím ivarsejtekből, az ondósejtekből áll, hanem a nagyobb tömeget kiadó ondófolyadékból, amelyet a járulékos nemi mirigyek termelnek. Kutyában csak egy járulékos nemi mirigy fejlődött ki, a dülmirigy vagy prosztata, ez a viszonylag nagy (mogyorónyi), tömött tapintatú sárgás színű mirigy, a húgycső kezdeti részét teljesen körülfogja. A hímvessző, a hím állatok közösülő szerve. Az ülőcsont hátulsó széléhez van rögzítve a töve, a testének a végén a hosszú makk helyeződik. A kutyák makkja különlegesen alakult; hátulsó részén van a makk hagymája, s ettől pedig a fokozatosan elhegyesedő „hosszú” része nyúlik előre. A kutyák hímvesszőjében csont van. A merevedést okozza, hogy a hímvesszőben lévő ún. barlangos test üregei reflexes hatásra vérrel telődnek meg. A hímvessző nyugalmi állapotban, a tasakban foglal helyet.
Egyszer már egy ilyen jellegű kérdésre én is válaszoltam.
Akkor azt kérdezték "miért ragadnak össze a kutyák."
Igen normális a dudor.
00:25 vagyok.
,,Az nem a prosztata, hanem mint az előző leírásban is szerepel, a "makk hagymája". "
Figyu ezt nem én találtam ki, így hívják ez a neve.
,,A kan belső nemi szervei: a herék, a mellékherék, az ondóvezeték, az ondóhólyag és a prosztata vagy dülmirigy."
De itt az oldal ahonnan bemásoltam:
De te összekevered a prosztatát azzal a dudorral. A prosztata nem ott van. Lehet, hogy onnan másoltad be, csak épp nem tudod értelmezni a leírt szöveget. A prosztata a hasüregben található, a kérdéses dudor pedig a kutya makkjának a tövénél. Tudod mi az a makk? A férfiaknak is van olyan, akkor bújik elő, ha hátrahúzzák a bőrt (fityma) a péniszükön. Csak a kutya makkja más alakú. A teljes rózsaszín rész ami elő szokott bújni, az az egész a makk. Annak a tövénél van a "makk hagymája", ami meg tud duzzadni. Eredetileg nem szándékoztam ilyen részletesen leírni, de a további értetlenkedés elkerülése érdekében kénytelen voltam.
Itt egy kép, tanulmányozd:
A "bulbus glandis" a dudor a makk tövénél, ez az ami kívülről is látható/tapintható, a "prostate gland" pedig a prosztata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!