Szerintetek, jó dolog-e egy Golden Retriever kutyának állandó nyakörv viselet?
Figyelt kérdés
Mostanában gondolkoztam, hiszen hamarosan meglesz a kiskutyám, nézegettem nyakörveket, nagyon aranyosakat, de nem tudom, hogy jó ötlet-e venni neki, ugyanis, korábbi tapasztalataim alapján, kistestű kutyám nyakán lévő nyakörv, napi használata során, "kikopott" a szőre, ilyen érdekes volt, mintha össze lett volna kócolva, vagy tupírozva.. Nagy testű kutyám még nem volt. Szerintetek?2011. márc. 8. 18:23
1/8 xnorkax válasza:
Egy textil nyakörvtől nem fog kikopni a szőre. Maximum kicsit lelapítja, ha szoros. Szerintem biztonsági szempontból mindig legyen rajta nyakörv, mert bármikor felléphet olyan eset, hogy meg kell fognod vagy bármi. Szerintem otthon sem kell levenni.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2011. márc. 8. 18:26
3/8 anonim válasza:
Ismerős, nállunk nagykutya van és igen, eléggé tupír jellegű lett :( :D
szerintem otthon vedd le ha bent van, hagy legyen szabadon és nem fog alatta gubancolódni a szőre, mert nyakörv alatt mindenképpen kopik.
4/8 A kérdező kommentje:
Ettől tartottam :S
Amit kinéztem, az műbőr ha jól emlékszem, sötét barna, és nagyon aranyos mancs nyomok vannak az oldalán :) és a medálja is egy mancs, abba szeretném bele gravíroztatni a nevét :). Csak ugye, nem tudom, hogy érdemes lenne venni
2011. márc. 8. 18:44
5/8 anonim válasza:
Persze, hogy érdemes! :D Főleg, hogyha nagy méret, mert nyakörvet nem kell midnen nap leváltani :)
És ha viszed sétálni akkor meg pláne kell, meg azért nem baj, hogyha megszokja ha van valami a nyakán. Pl ismerősömék csak akkor rakják föl a nyakörvet, ha sétálni indulnak :D
6/8 anonim válasza:
Nekünk is olyan mancsos van. Mi sétához felvesszük,itthon le. Bernim van, nagyon csúnya lenne a szőre az állandó nyakörvtől.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, csak én szerintem hámot fogok használni :) Mivel, sosem voltam az a nyakörv póráz párti :) De nem lesz mindig rajta, vagy én nem is tudom, de szerintem szükség lesz rá. Még magam sem tudom, egyébként a Goldenemnek nem lesz kennelje, viszont nem tudom hogy most, akkor kosár, vagy faház, szüleim azt mondják, hogy, ahogy gondolom..
2011. márc. 8. 20:13
8/8 anonim válasza:
A goldi hosszúszőrű, és az állandó nyakörvtől jobban fog csomósodni a szőre, amit így nehezebb lesz karbantartani. A helye is biztosan meglátszik, ami mondjuk csak akkor lenne igazán hátrány, ha kiállítási kutya lenne. Én mindenesetre azt javaslom, hogy csak sétánál tedd rá a nyakörvet, otthon nincs értelme. A hám pedig húzásra való, nem sétáltatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!