Mit lehetne csinálni a kanunkkal?
Kezdő tenyésztők vagyunk. 1 szukánk és 1 kanunk van jelenleg. 1 és 1,5 évesek. A szukánk tüzel, külön vannak zárva egymástól. A kan egész nap vonyít a kertbe, nyüszög, hisztizik. És ez megy egész éjjel is. És nagyon kellemetlen a szomszédok miatt. Nem szóltak még, de mivel engem is zavar, tuti, hogy őket is. Éjszaka kb 2 óránként felkeltem és rászoltam, hogy fejezze be akkor abbahagyta egy időre, de aztán újra.
Párom pont ezen a héten külföldön van, így egyedül maradtam, hogy kitaláljak valamit.
Hétvégén felhívjuk az ismerős tenyésztőnket, hogy ők mit szoktak csinálni ilyenkor.
Köszönöm a segítő válaszokat!
Nem tudsz csinálni semmit. Van olyan kan,akit ilyenkor el kell "költöztetni" 2-3hétre, mert annyira lefogy.
ha tenyésztő leszel, több szukával és kannal,akkor még rosszabb lesz, bár a szukák szépen összehangolják a tüzelésüket egy idő után.
kiegészítés: általában 20 méter elég nekik.
ha úgy zárjátok el, hogy a kan rámehet arra a földre, ahová a szuka pisil,akkor nem ér semmit az elzárás.
Nem tudod beengedni a kant éjszakára a lakásba?
Az én kankutyám olyan szépen elfekszik . Csöndben van, nincs vele gond. Mondjuk ivartalanítva van, de attól még az ösztön benne van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!