Hogy szoktassám rá a kutyámat arra, hogy ne bántsa a kismacskát?
Monnd meg neki h tagadja meg a fajtáját meg az ösztöneit:D
ne haragudj de sztem esélytelen.
Milyen kutyus, mennyi idős? Amúgy hallgat rád?
Nekünk egy nagy, macskaellenes, féltékeny németjuhászunk van, de minden további nélkül meg lehetett rá tanítani, hogy ne nyúljon a macskámhoz. Úgy, hogy ráadásul nem is én vagyok a gazdája..
A kutyus már 6 éves volt, mikor hoztam a macskámat. Eleinte elzárva tartottam őket egymástól, de úgy, hogy közben szemmel tudják tartani egymást. (A cicát bezártam a kennelbe - a kutya addig soha a közelébe sem vágyott, de onnantól kezdve egész nap ott üldögélt az ajtaja előtt..) Látta, hogy sokat foglalkozok a macskával, és néha az ölembe vettem (a macskát) és a kennel oldalához vittem, hogy a kutya meg tudja szimatolni. Elég távol tartottam ahhoz, hogy ne tudja bántani. Napjában ezt többször eljátszottam. A kutya egy idő után megtanulta, hogy nem bánthatja a macskát, de még így is könnyel kárt tehetett volna benne "örömében". Később beengedtem a kutyát a kennelbe, de úgy, hogy a macska az ölemben volt (ahol nem érte el), ő pedig felfedezhette a macska nyomait, összeszimatolhatott mindent. Megint egy hét után kerítés nélkül engedtem, hogy a macskához nyúljon, de még mindig az ölemben tartottam..és így tovább.
A lényeg, hogy a cicának legyen olyan helye, ahova el tud bújni a kutya elől! És lehetőleg a dolgát is olyan helyen tudja végezi, ahol a kutya nem üthet rajta..:)
A jelszó a fokozatosság. Látni fogod a kutyád viselkedésén, hogy mikor léphetsz tovább. A szoktatás úgy 1-2 hónapot vehetett igénybe, bár lehet, hogy túl óvatos voltam. Az én macskám most 9 hónapos, és együtt ülnek az ajtó előtt a kutyával. Ha a lakásban találkoznak, a kutya megszagolja, és megy tovább. Persze a játék azért megy: szeretik egymást heccelni az udvaron.. Ameddig egyiknek sem esik baja, addig nincs baj:) Mellesleg így, hogy a kutya az összes többi macskát rühelli, legalább biztos, hogy nem tépázza meg senki a cicámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!