Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy a kutyám...

Mit tegyek, hogy a kutyám engem fogadjon el falkavezérnek, és nekem fogadjon szót, ne a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Legtöbbet én foglalkozom a kiskutyával, de minden reggel 7kor indulok suliba, általában 3 vagy 4 felé érek haza. Addig a szüleimmel (és a másik kutyánkkal) van és ők sétáltatják, adnak neki enni, játszanak vele. Esténként szét kell választani a kutyákat, így az idősebb alszik anyuéknál, a kölyök a szobámban. Félek, hogy anyuéknak fog inkább engedelmeskedni, és nem nekem. Ha nyáron (akkor lesz 9 hónapos) elviszem kutyaiskolába, az segít? Hétvégén veszek klikkert, megpróbálom azzal tanítgatni. Így van esélyem, hogy én legyek a társ/gazda/falkavezér?
2009. febr. 18. 22:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az engedelmesség nem úgy megy, hogy aki sokat van a kutyával, annak fog "működni"... Persze idő szükségeltetik az engedelmesség eléréséhez, de inkább a foglalkozás minősége, nem pedig az ideje lesz a döntő. Ha például hagyod az ebnek, hogy csak hatodszori szólásra jöjjön oda hozzád, míg szüleid már az első után utánamennek és fülön csípik, akkor nyilván nekik fog visszajönni elsőre, nem pedig neked, de ugyanez igaz fordítva is. A lényeg a az igazságos következetesség :)
2009. febr. 19. 16:22
 12/13 A kérdező kommentje:

Egy beagle-nek nem elég a heti 2 óra. Délután 6tól (4től 6ig tanulok) majdnem éjfélig velem van, vagy alszik, játszunk vagy tanulunk. Nálunk aki tartja a kutyaiskolában az órákat, hétvégén "nem ér rá", hétköznap meg 2től 4ig van óra. Már kérdezősködtem, nem lehetne-e valahogy megoldani a kutyaiskolát, azt mondták nyáron is indul egy, nem lesz késő akkor sem tanítani.

Ma a lakásban gyakoroltuk a "hozd", "keresd" és a "kérem" parancsokat. Eldobtam neki a labdát, utánament. Visszahozta, és a kezembe adta. Megdicsértem, és ezt eljátszottuk kb. 50x. Az ül már egész szépen megy, és séta közben is a marad és a futás egyre jobban megy.

Veszek klikkert, hátha akkor jobban figyel rám.

2009. febr. 20. 00:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát a beagle-nek szerintem sem elég annyi, viszont egy beagle-től ne várd, hogy munkamániás, szolgakutya legyen! Az lehet, hogy házban megcsinálja, de kint sosem lesz szerintem ugráltatós kutya. A másik meg az, hogy ne csináld vele 50x! Semmit. Mindent akkor kell még abbahagyni, amikor nagyban élvezi. Nem szabad megvárni, hogy csak kicsit is megunja! Ez alapszabály...
2009. febr. 20. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!