Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan oldanád meg ezt a...

Hogyan oldanád meg ezt a problémát?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék rá, hogy mikor kerestétek a megfelelő kutyát, hogyan tudtatok megegyezni családon belül?

Az egyiknek az egyik kutyafajta a szíve csücske, a másiknak egyik másik. Egyfajta patthelyzet, hisz egymás kutyafajtái nem szimpatikusak. Ez az a helyzet, mikor kutyát jobb nem hozni vagy legyen meg mindkettő öröme és tervezzünk be két kutyát (persze nem egyszerre)?

Biztos nálatok is előfordult már hasonló, hogy sikerült ezt a gordiuszi csomót megoldani?

2011. márc. 6. 13:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálunk egyszerre több kutya volt. A családom nagy része az őrző-védő fajtákat, munkakutyákat szereti. Így lett egy bullterrierünk, német juhászunk (korábban rotweilerek voltak). Én pedig "kierőszakoltam" egy francia bulldog kölyköt, mert ez a kedvenc fajtám. Így lett 3 kutya a családban. Mindenki a saját kutyájával foglalkozott, persze előfordult, hogy én vittem ki sétálni mindhárom kutyát vagy éppen a testvérem. Attól függött, ki volt éppen otthon.
2011. márc. 6. 13:32
 2/4 Ninna ♥ ***** válasza:
Úgy látszik, nekem ilyen szempontból szerencsém volt, hisz amikor előálltam azzal, hogy szeretnék egy border collie-t, a szüleim nem elleneztek semmiben. Ekkor lehettem 17-18 éves, és 21 éves korom körül vettem meg a border collie-mat, amikor már saját lakásomban laktam. A barátomat is kikérdeztem a dologról, ő azt mondta, nem ellenzi azt a kutyafajtát, amit én szeretnék. Gyermekkoromban is kutyák között nőttem fel, volt bullmasztiffunk, és két terrier keverékünk is, a többire nem emlékszem, amikor kicsi voltam volt még egy öreg német juhászunk, de ő sajnos elpusztult, még mielőtt emlékezhettem volna rá. A szüleimnek nem volt fajtaszeretete, manapság sincsen, szeretnek ők minden kutyust. Nekem meg a végzetem a border collie, egyszerűen imádom őket.
2011. márc. 6. 13:53
 3/4 xnorkax ***** válasza:
100%

Hát, mivel én még nem élek egyedül, így muszáj nekem is kompromisszumokat kötni otthon. Például, mikor új kutyust kerestünk a menhelyen voltak nagyon tündéri rottweiler keverékek, de ők anyám miatt szóba sem jöhettek, mivel ő nem csípi az ilyen típusú kutyákat.. :/

Egy másik esetben valahogy felénk keveredett egy kidobott dobermann keverék, fiatal volt nagyon, (szerintem még 1 éves sem lehetett) minden vágyam lett volna, hogy megtarthassuk, mert nagyon intelligens kutya volt és az első perctől úgy követett... De anyám itt is közbeszólt, ugyanis ő pont a dobermannokat nem szereti még... Így más vitte haza. Pedig ő rögtön a mi házunk elé telepedett le.

Nálunk amúgy elég változatos fajtájú kutyák voltak eddig (ír szetter, német juhász keverék, foxi keverék, snauzer keverék és ugye most a mostani terrier keverék kutyánk) :)

2011. márc. 6. 14:53
 4/4 zsuzsabazsa ***** válasza:

Az első kutyámat még az utcáról szereztem be.

Nem kérdeztem én semmit, egyszerűen hazavittem és kész.

A muteromnak nem tetszett. Azt mondta, hogy egy kutyával nem fog egy levegőt szívni a lakásban.

Visszabeszéltem, mondtam neki, dehogynem fogsz.

Egy darabig ment a cirkusz.

Aztán egyszer a kutya rosszul lett és a muteromból előjöttek az anyai ösztönök, és utána már nem volt kérdéses, hogy egy levegőt szív e vele.

2011. márc. 6. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!