Egyik kutya mindent megeszik, a másik csak hús dolgokat?
Ismerősöm kutyája egy konyha malac. Megeszi az almát, a húst, a banánt, a kenyeret, mindent megeszik, és ízlik is neki. Úgy megeszi az almát, hogy öröm nézni. :)
Az én kutyámnak, meg oda adok egy szendvicset, és kitúrja a szalámit, belőle, megeszi a kenyeret, meg özldséget ott hagyja.
Mi ennek az oka?
A kutya ragadozó=hús evő.
Akkor ismerősöm kutyája miért eszi a répát, uborkát, almát is?(Nincs éheztetve egyáltalán)
Az én kutyáim is gy eszik az almát mint a ló!:D
Naponta meg esznek fejenként egyet!:)
De nekem ugyan úgy esznek mindent,húst tápot stb...:D
Ez csak szoktatás kérdése, meg a kutya izléséé.
Még kezdő kutyatartó koromban azt az utasítást kaptam, hogy a kutyát csak minőségi kutyatáppal szabad etetni, olyannal, amiben hús is van. A kutya nem értett ezzel egyet, és bár azóta is nyammogva fogyasztja a tápot, de ha a szomszéd házikaja maradékot tesz ki a kutyájának, azonnal átfúrja magát a kerítés alatt, és bezabálja.
Gyakorló kutyatartóként van egy elméletem: a kutyát táppal etetni olyan, mintha a gyereket folyton spenóttal tömnék. Nagyon egészséges, be is lehet kanalazni, de a gyerek jobban szereti a szilvásgombócot, és ha hozzájut, meg is fogja enni, hiába, hogy addig csak spenótot kapott :)
úgyhogy mostanában inkább a kutyatáp és a leves-maradék elegyítését vallom kutyaetetésben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!