Az amstaff agresszív más kutyákkal?
A pitbullt mint a neve is mutatja valóban bikák lefogására tenyésztették ki a vágóhidakra és valóban minden kutyának megvan a maga agresszivitási szintje,ami náluk magasabb mint más fajtáknál.
De mindezeken felül én is azon a véleményen vagyok hogy csakis a nevelésen múlik.
-Megfelelő képzés, kutyaiskola
-Határozott fellépés, következetes nevelés
-Egyértelmű hierarchia a családban tudnia kell kinek hol a helye, legfőképp neki
-Kora szocializáció: találkozás más kutyákkal, emberekkel, a korai felesleges agresszió hatásos elfolytása, kellő szakértelemmel. Erre a suliban megtanítanak.
-A házörzés, birtokvédelem a vérében van nem kell tovább vadítani, ez náluk mint minden kutyánál ösztönös.
-Sok szeretet
-Dícséret ha arra okot ad.
Láttam olyan pitbullt aki olyan nyugis volt hogy magasról tett mindenre simán elvolt gond nélkül más otthonában más állatokkal, emberekkel,szinte már röhejes volt a nyugalma és barátságossága. Ha a gazdihoz jött valaki figyelte de nem bántotta, amíg azt látta a gazdi barátsággal fogadta az idegent.
Na de ha valaki hívatlanul jött volna nem vitte volna el szárazon.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Persze tudom hogy nevelés kérdése meg van egy barátom akinek egy staffi keveréke van, hát annak a kutyának is a legnagyobb bűne az hogy ledönt a lábamról lelkesedésében. De a kérdés az lenne hogy genetikailag hajlamosak e rá? (attól függetlenül, hogy van egy csomó tündéri pit és amstaff (: )
Nem. Nekem eddig összesen 4 amstaffom volt. Teljesen más volt a viselkedésük. Volt olyan kutyám is, akire állandóan figyelnem kellett, ha kutyák között voltunk, mert elég hamar begurult.
De volt olyan is, akit a rég bevált módszeremmel nem tudtam tanítani, mert annyira törékeny lelke volt, hogy már az is fájt neki, ha hangosabban szóltam hozzá. Az ő nevelése gyerekjáték volt. Minden kutyával jól kijött.
A mostani is kijön minden kutyával. Igaz, ő nem érzékeny lelkű, ő is elég domináns, de nem annyira, mint az első amstaffom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!