Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az amstaff agresszív más...

Az amstaff agresszív más kutyákkal?

Figyelt kérdés
Azt mondják hogy a pitek genetikailag agresszívek a többi kutyával, mivel annó erre tenyésztették ki. Viszont a pitből alakult ki a staffi (az elős staff egy pit volt csak átnevezték hogy bevegye az amerikai kennel club). Persze tudom, hogy minden a gazdin és a szocializáción múlik, de a genetikai dolgokat nem törölheted ki.. Szóval: az amstaffok genetikájába is "bele van kódolva" az agresszió más kutyákkal szemben, vagy ezt a tenyésztők kiszelektálták?
2011. márc. 2. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia nekem pitem van szuka. Nem agresszív semmivel és senkivel szemben. Ismerősömnek staffija van kan és nincs ivartalanítva mégis gyerekszerető ha más kutya morog vagy vicsorít rá nem is érdekli ha más kutya nekiugrik akkor elfut a baj elől:)) szóval én úgy gondolom van köze a nevelésnek hozzá:)
2011. márc. 2. 21:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Nevelés kérdése (szerintem) milyen más kutyákkal szemben..Nekünk a staff egy csivava mellett van:)
2011. márc. 2. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:

A pitbullt mint a neve is mutatja valóban bikák lefogására tenyésztették ki a vágóhidakra és valóban minden kutyának megvan a maga agresszivitási szintje,ami náluk magasabb mint más fajtáknál.

De mindezeken felül én is azon a véleményen vagyok hogy csakis a nevelésen múlik.

-Megfelelő képzés, kutyaiskola

-Határozott fellépés, következetes nevelés

-Egyértelmű hierarchia a családban tudnia kell kinek hol a helye, legfőképp neki

-Kora szocializáció: találkozás más kutyákkal, emberekkel, a korai felesleges agresszió hatásos elfolytása, kellő szakértelemmel. Erre a suliban megtanítanak.

-A házörzés, birtokvédelem a vérében van nem kell tovább vadítani, ez náluk mint minden kutyánál ösztönös.

-Sok szeretet

-Dícséret ha arra okot ad.

Láttam olyan pitbullt aki olyan nyugis volt hogy magasról tett mindenre simán elvolt gond nélkül más otthonában más állatokkal, emberekkel,szinte már röhejes volt a nyugalma és barátságossága. Ha a gazdihoz jött valaki figyelte de nem bántotta, amíg azt látta a gazdi barátsággal fogadta az idegent.

Na de ha valaki hívatlanul jött volna nem vitte volna el szárazon.

2011. márc. 2. 21:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat :)

Persze tudom hogy nevelés kérdése meg van egy barátom akinek egy staffi keveréke van, hát annak a kutyának is a legnagyobb bűne az hogy ledönt a lábamról lelkesedésében. De a kérdés az lenne hogy genetikailag hajlamosak e rá? (attól függetlenül, hogy van egy csomó tündéri pit és amstaff (: )

2011. márc. 2. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:
"A pitbullt mint a neve is mutatja valóban bikák lefogására tenyésztették ki a vágóhidakra." Ezzel én nem értek egyet a pit bullt viadorkutyának tenyésztették ki a bulldog és egyéb kis terrierekből.
2011. márc. 2. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem. Nekem eddig összesen 4 amstaffom volt. Teljesen más volt a viselkedésük. Volt olyan kutyám is, akire állandóan figyelnem kellett, ha kutyák között voltunk, mert elég hamar begurult.

De volt olyan is, akit a rég bevált módszeremmel nem tudtam tanítani, mert annyira törékeny lelke volt, hogy már az is fájt neki, ha hangosabban szóltam hozzá. Az ő nevelése gyerekjáték volt. Minden kutyával jól kijött.

A mostani is kijön minden kutyával. Igaz, ő nem érzékeny lelkű, ő is elég domináns, de nem annyira, mint az első amstaffom.

2011. márc. 3. 07:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden kutyának más a személyisége, ahogy az előttem szóló is mondta. Ceaser Millan szerint a kutyák elsősorban kutyák és csak másodsorban az adott fajta. Nem szabad fajta szerint megítélnünk egy kutyát, mert bár a fajtája hatással lehet a szükségleteire és a viselkedésére, de ha a gazdi a falkavezér, akkor ez teljesen mindegy, hiszen ha már olyan ösztönszerű tulajdonságokat, mint a bepisilés vagy a párzás meg tud tiltani, akkor a fajtajellemzőket elnyomni már gyerekjáték.
2011. márc. 3. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!