Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pit szukám nagyon húz séta...

A pit szukám nagyon húz séta közben mit vegyek neki?

Figyelt kérdés
Amikor rászólok akkor nem húz már de aztán megint elkezd húzni. Teljesen mindegy milyen nyakörv van rajta, ha fojtót raktam rá neki az sem számított... valamilyen hám vagy nyakörv? Próbáltam hogyha elkezd húzni elindulok a másik irányba de nem jött be:D Értem én hogy kölyök de mi lesz ha megnő?:D Kutyasuliba majd csak később tudom vinni mert most arra nem telik, mivel holnap lesz mindkét kutyim ivartalanítva.
2011. márc. 2. 20:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

kötözz macskát egy hosszú botra és nem fog húzni csak ugrálni XD X :D

am komolyan. nekem bullterriernél bevált h erősen rászólok mint egy katona és ha kell akkor leültetem (kézzel).

de mivel az enyém vadállat volt néha le is kellett teperni, de ez inkább ilyen szihés dolog náluk.

2011. márc. 2. 20:34
 2/18 anonim ***** válasza:
csak a fojtót tudod,de azt csak úgy lehet,ha nem feszíted,hanem nagyon hirtelen megrántod,nagyot ránts,nem baj ha megijedsz,hogy túl nagy,addig csináld még meg nem tanulja,hogy melletted menjen,ez a legjobb.nekem pitbull terrierem van,annak idején akkorákat kellett rajta rántanom,hogy néha nekem fájt,de muszály volt,és neki egyáltalán nem fájt,meg is lett az eredménye,azóta nagyon nevelt,szófogadó kutya lett.
2011. márc. 2. 20:36
 3/18 A kérdező kommentje:
Rászólok abbahagyja aztán leül és eltelik 30 másodperc amíg szépen jön de aztán megint kezdi:DD
2011. márc. 2. 20:37
 4/18 A kérdező kommentje:
Jó hát megpróbálom akkor visszarántani:DD azt tudom hogy alig fáj neki valami mert múltkor leesett az asztalról (felmászott az asztalra mert kaja volt rajta rászóltam hogy mit csinálsz nem szabad erre leugrás közben megcsúszott a terítőn és leesett megijedt de különösebb baja nem lett) ...:D
2011. márc. 2. 20:41
 5/18 anonim ***** válasza:
hát a hámmal szerintem jobban jársz, viszont a forgós módszer, hogy húz, akkor a másik irányba indulsz mindenképp be fog válni, maximum végig forgolódtok néhány sétát, de ez tutira be fog jönni, csak sok türelem kell hozzá. Én a fojtót az elveimből kiindulva nem javaslom, de "ízlések és pofonok"
2011. márc. 2. 22:12
 6/18 anonim ***** válasza:
a pitbulloknak nagyon nagy a fájdalomküszöbe,és a legtöbb kutyának rengeteg izom van a nyakában,tehát nem fáj nekik
2011. márc. 2. 22:40
 7/18 Orfeus ***** válasza:
25%

Szerintem próbáld meg a "szöges" nyakörvet, be és ki lehet fordítani, ha befordítod pár centi "szögek" állnak a nyakába, lehetőleg ettől elmegy a kedve, ugyanakkor nem fáj neki csak ha siet.

Vagy ha kicsit többet tudsz vele foglalkozni, akkor séta közbe a pórázt rátekerheted a térded fölé, és hagysz a lábad, és a kutya között kb. 20 centit, hogy szépen melletted mennyen.

És ha megindul vagy ilyesmi, akkor megrántod, és mond azt hogy "igazodj". És megfogja tanulni hogy mennyen melletted :)

1 hónap alatt kivitelezhető, tapasztalat :)

2011. márc. 3. 06:56
 8/18 anonim ***** válasza:
66%

Szöges nyakörv?Te jó ég!!!

Nézz meg egy pár videót Cesar Millanról.Ő a kutyákkal suttogó.Nem kell szöges nyakörv csak nyugalom és határozottság.

2011. márc. 3. 07:54
 9/18 anonim ***** válasza:
50%

hát azért én megnézném h te mit csinálsz a befele forditott szögekkel a nyakadon :)

am ezekhez a harci kuytákhoz rengeteg kitartás kell. a bullterriereimet már évek ótaa tanitom de meglett az eredménye. amit mondok azt csinálja pl: ajtót nyit idehoz ezt azt, támad meg rengeteg minden.

de ha egyedül nem megy akk 1-2 sétához vigyél magaddal 1 pit-ben tapasztalt gazdit

2011. márc. 3. 09:34
 10/18 anonim ***** válasza:
48%

egyenlőre sétáknál szöges nyakörv befelé fordítva.

ezzel eléred hogy ne húzzon annyira.( egyszerűen fájni fog neki ,ha erősen húz )

de hosszabb távon a falkavezérség átvétele, mert most azért húz,mert az van amit ő akar, és nem amit te !!!

de ehhez sokkal több idő kell.

nem vagy felkészülve a kutyádra .

ez a helyzet.

vagy megtanulod amit kell. vagy felejtsd el a sétákat!

mi lesz , ha elengeded és dominánsan fog viselkedni más kutyákkal, esetleg emberekkel ???

te nem leszel képes hatni rá, hiszen még sétáltatni sem tudod rendesen. egy erős domináns pit , komoly sebeket ejt. a felelős pedig te vagy , nem a kutyád !!!!

a leírtak tények, nem véletlenül van a világban a veszélyesnek tartott kutyák első helyén a pit !!!

minden nyugati országban a pit-és azok keverékeire különadó, és sok országban a tartásához külön engedély,és FELKÉSZÜLTSÉG kötelező!!!

nem a kutya hibája, a gazdáké !!

olyanoké,mint te is aki bár szereti a kutyákat, de nem tanult róla !!!!!!!!!!! felelősségérzet ???!!

ha lenne, nem tetted volna fel a kérdést, mert már tudtad volna a választ.

2011. márc. 3. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!