A pit szukám nagyon húz séta közben mit vegyek neki?
kötözz macskát egy hosszú botra és nem fog húzni csak ugrálni XD X :D
am komolyan. nekem bullterriernél bevált h erősen rászólok mint egy katona és ha kell akkor leültetem (kézzel).
de mivel az enyém vadállat volt néha le is kellett teperni, de ez inkább ilyen szihés dolog náluk.
Szerintem próbáld meg a "szöges" nyakörvet, be és ki lehet fordítani, ha befordítod pár centi "szögek" állnak a nyakába, lehetőleg ettől elmegy a kedve, ugyanakkor nem fáj neki csak ha siet.
Vagy ha kicsit többet tudsz vele foglalkozni, akkor séta közbe a pórázt rátekerheted a térded fölé, és hagysz a lábad, és a kutya között kb. 20 centit, hogy szépen melletted mennyen.
És ha megindul vagy ilyesmi, akkor megrántod, és mond azt hogy "igazodj". És megfogja tanulni hogy mennyen melletted :)
1 hónap alatt kivitelezhető, tapasztalat :)
Szöges nyakörv?Te jó ég!!!
Nézz meg egy pár videót Cesar Millanról.Ő a kutyákkal suttogó.Nem kell szöges nyakörv csak nyugalom és határozottság.
hát azért én megnézném h te mit csinálsz a befele forditott szögekkel a nyakadon :)
am ezekhez a harci kuytákhoz rengeteg kitartás kell. a bullterriereimet már évek ótaa tanitom de meglett az eredménye. amit mondok azt csinálja pl: ajtót nyit idehoz ezt azt, támad meg rengeteg minden.
de ha egyedül nem megy akk 1-2 sétához vigyél magaddal 1 pit-ben tapasztalt gazdit
egyenlőre sétáknál szöges nyakörv befelé fordítva.
ezzel eléred hogy ne húzzon annyira.( egyszerűen fájni fog neki ,ha erősen húz )
de hosszabb távon a falkavezérség átvétele, mert most azért húz,mert az van amit ő akar, és nem amit te !!!
de ehhez sokkal több idő kell.
nem vagy felkészülve a kutyádra .
ez a helyzet.
vagy megtanulod amit kell. vagy felejtsd el a sétákat!
mi lesz , ha elengeded és dominánsan fog viselkedni más kutyákkal, esetleg emberekkel ???
te nem leszel képes hatni rá, hiszen még sétáltatni sem tudod rendesen. egy erős domináns pit , komoly sebeket ejt. a felelős pedig te vagy , nem a kutyád !!!!
a leírtak tények, nem véletlenül van a világban a veszélyesnek tartott kutyák első helyén a pit !!!
minden nyugati országban a pit-és azok keverékeire különadó, és sok országban a tartásához külön engedély,és FELKÉSZÜLTSÉG kötelező!!!
nem a kutya hibája, a gazdáké !!
olyanoké,mint te is aki bár szereti a kutyákat, de nem tanult róla !!!!!!!!!!! felelősségérzet ???!!
ha lenne, nem tetted volna fel a kérdést, mert már tudtad volna a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!