Miért támadja meg egymást a két kutya? (Francia bulldog és Német juhász)
Este három korombelivel szoktam menni kutyát sétáltatni.(15)
Egyik srácnak nem rég óta van meg egy 4 hónapos német juhásza. Nekem 6 hónapos francia bulldogom van. Egy házba lakunk lehet h a terület védés miatt is csinálják. Szóval ha egyik talál egy botot akkor a másik elveszi és így kialakul egy harc és ilyenkor egymás torkának esnek.Egyik kutya sem ugat, de nekem néha rossz nézni. Ha ilyenkor odanyúlok h szétválasszam őket akkor általában még jobban bevadulnak. A német juhász gazda szerint csak játszanak.(Gondolta Ő) Ma ő nyúlt oda, megkapta az Én kutyám és vérzett az ujja! Ha lifttel jövünk fel együtt akkor is harcolnak. Elég rossz látni hogy ezt csinálják, mert alapjáratba jóba vagyok a sráccal. Valami ötlet hogy mit kéne kezdjünk velük?
1. Lift, ha ott van mind a két kutya, együtt TILOS még ez meg nem változik.
2. Szocializáljátok őket!
A tiéd hamarosan ivarérett, de a barátodé szerintem még nem. Szóval amiatt nem lehet, bár ez csak az én véleményem. Lehet tévedek.
Hát, én csak annyit mondok, hogy ha verekednek ne tegyétek oda a kezeteket, hanem ilyenkor lábbal válassztátok szét őket, nem kell feltétlenül rúgdosni, csak toljátok odébb őket egymástól. Vagy a legjobb módszer leönteni őket egy üveg vízzel, nem lesz semmi bajuk.
A kérdésre meg majd válaszolnak a többiek, mert most sietek :)
Ilyen időbe elég gáz lenne őket leönteni. (kutyám most eleve meg van fázva)
Lábbal ha próbálnánk nem mennék semmire mert az ő kutyája általában Berrynek(kutyám) "grabancát" nyakán a bőrt kapja el és nem engedi. Lábbal tolnánk odébb csak még jobban fájna Berrynek. Berrynek egy haragosa sincs. Vendel(német juhász) dominánsabb már most kufircolja a felnőtt kan kutyákat és van néhány kutya aki nem kedveli.Egyébként Vendel is aranyos okos kutya, jól van nevelve.
Több megoldás is létezik. Nem hiszem, hogy olyan nagyon tapasztaltak lennétek a kutyák terén, ami nem baj, de akkor viszont jó lenne egymást messziről elkerülni, nem egy lifttel utazni, nem együtt sétálni, stb. Vigyél magaddal mindig valami botot, vagy labdát, hogy a bulldogod ne akarjon a német juhászkutyus játékaival, botjaival játszani, ha esetleg találkoztok. Ha pedig mindenképpen össze akarjátok őket szoktatni, akkor fokozatosan. Először pórázon, de ne engedjétek őket össze, mert pórázon könnyebben kialakul a konfliktus. Ha nem morog rá, jutalomfalat. Ha nem ugatja, jutalomfalat. A támadás, morgás oka tuti az, hogy nincs a helyén a falkavezérségetek, ez még a nj-osnál érthető is, mert még nem volt ideje ezt megerősíteni, de nálatok már nagyon gázos lehet a helyzet. Falkavezér szabályok: [link]
Jan Fennel könyve, ezt érdemes elolvasni: *****
Ha pedig netalántán összeverekednek, akkor vagy öntsétek le őket egy flakon vízzel, és úgy fogjátok meg őket, vagy dobjatok közéjük egy követ, vagy kulcscsomót. Ha nagyon gázos a helyzet, fogjátok meg (mindenki a saját kutyájáét) a hátsó két lábukat, és csak emeljétek fel, így abba fogják hagyni. Nem szabad húzni a lábukat hátra, mert akkor sérüléseket is szenvedhetnek, csak simán felemelitek.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!