Borderesek! Lenne pár kérdésem?
bocsi h ennyi kérdést kiírok de felelős gazda szeretnék lenni :)
borderesek! előfordul nálatok h ha törik ha szakad nem tudod elvinni sétálni? És ekkor h viseli a borderetek?persze nem több napra gondolok hanem egyre.
a másik kérdésem az lenne h kb annyi a mozgás igénye mint egy belga juhászkutyusnak? vagy nagyobb?
Nagyon örülök, hogy felelős bordertartó szeretnél lenni, bármiben szívesen segítek én is :)
1. Nagyon ritkán szokott előfordulni, hogy én nem tudom a kutyámat elvinni sétálni. Mindenképpen valami komoly okának kell lennie, vagy hivatalos ügyet kell intéznem, vagy beteg vagyok. Ilyenkor általában a barátom leviszi egy fél órára, de nem többre. Ez is több mint a semmi, de az a legfontosabb, hogy olyankor a barátom is szokta őt tanítani. Nagyon le tudja fárasztani az agyát a tanulás, és akkor még jó is amellett a fél óra séta mellett. Mondom, ez nagyon nagyon ritkán van, de legközelebb kétszer annyit maradhatok kint vele, mert annyi levezetetlen fölösleges energiája van. Ha több nap is kimaradna, szerintem a lakásom már át lenne rendezve, vagy a kertem is, ha kertben lenne a kutyus. Szerintem egy bordernek nem szabad, hogy legyen olyan napja, amikor nincs séta!!
2. Mindenképpen több, mint egy belga juhászé, az tuti.
Hát nekem annyiban könnyebb dolgom van, hogy nem egyedüli kutya, egyedülinek nem is mertem volna tartani. :D DE! Ez nem helyettesíti azt, hogy foglalkozzak vele!
Igen, előfordul, hogy néha nem tudom hosszabb sétára vinni és a szokásos minimum másfél órás csak fél órásra sikeredik. Egy-egy nap belefér, mert olyankor eljátszik a másik kutyával, de több nap már nem, mert akkor rombol és nem lehet vele bírni. Szerintem a belgával olyan forma-forma az igénye. Itt a környékünkön van egy belgás, szoktuk együtt mászkálni, nagyjából egyformán pörögnek a kutyáink és mindkettő nagyon nehezen fárad el.
Mikor beteg voltam, akkor sajnos csak 5 percekre tudtam levinni a kutyámat, elviselte éppen, mert látta, hogy nem vagyok jól, de mikor meggyógyultam, bőségesen kárpótoltam az elmaradtakért. Nagyon be volt már akkor kattanva szegény. :( Mivel betegen itthon voltam, ezért nem csinált rosszat, de abba nem merek bele se gondolni, ha akkor a felgyülemlett energiáival magára hagyom, milyen látvány fogadott volna hazaérkezéskor...
Unokatesómnak van bordere meg belga juhászkutyája is :D(malinois),ha időnként egy napig nincsennek sétáltatva úgyan elviselik,de akkor másnap brutálisan pörögnek :P
A mozgásigény egyed függő is.A belga úgyanolyan mozgásigényes mint a border.Ő napi 4-5 órákat futtatja őket és fél órát szokott velük külön engedelmest gyakorolni :O szóval....:D
Ha nagyon szükősen jön ki rá az idő akkor fontold meg,hogy bevállalod-e szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!