Hogyan kell összeszoktatni egy idős német juhászt és egy fiatal foxit?
Neked kellene ismerned a kutyádat, mi nem tudjuk kiszámítani helyetted.
De ha egy hét alatt itt tartasz, akkor feltételezem, hogy nem egy jól szocializált gazdi által kézbentartott kutyáról van szó, mert akkor simán befogadta volna a kicsit.
Semleges területen kell őket megismertetni egymással, lehetőleg póráz nélkül. Hagyni, hogy a saját tempójukban ismerkedjenek. Ha erősebben, durvábban mozdulna a németjuhász a kicsire akkor kőkeményen letiltani, ha semlegesen, finoman viszonyul hozzá, akkor dícsérni jutalmazni.
Hát őszintén azt ismerem a kutyámból, hogy amikor egyszer egy kistermetű kutya bejött a területére azt ő 5 percen belül kinyírta. Védi a területét. A németjuhász idős, bosszantja a kicsi mozgékonysága. Egészen addig tűri, amíg a kicsi nem megy felé, de akkor látszik hogy miattam fogja vissza magát hogy nehogy megegye reggelire. A foxi meg aranyos, de eszetlen, én nem tudom neki elmagyarázni hogy ne legyen izgága. Ül-re hallgat, le is ül, de amikor a nagyobb kutya a közelébe ér, kíváncsiságból szaglászni akarja. Még csak pár hónapos, nem ismerem a fajtát sem, a foxit. Elvárható tőle hogy ne legyen izgága?
Egyszerűen nem tudom hogy ez az első szimatolás, megszokás hogyan történjen. Biztos vagyok benne hogyha egyszer átestek ezen utána rendben lesz, de nem merem bevállalni az elsőt, mivel attól félek hogy a németjuhász csak figyelmeztetésnek szánná az odakapást de a foxi mérete miatt az neki akár halálos is lehetne.
UI: A foxi úgy került ide, hogy a 9 éves unokaöcsém okos anyukája állandóan új kutyust vesz neki ajándékba, és a második után a főbérlője kitetette velük a kutyát. Unokaöcsém 1 hete beállított hogy hát nekem nagy kertem van, tudnék-e az ő kutyájára vigyázni, mert különben menhelyre kerül a kutyus. Nyilván nemet nem mondhattam....
Szájkosár nélkül,de csak azért mert semmilyen agressziót nem láttam rajta inkább csak kiváncsiságot,de azért résen voltam,ha bármit látok rajta akkor közbe tudjak avatkozni.
Nekem müanyag szájkosaram van de az nem annyira jó.Lehet kapni anyagból amiben tud kényelmesen szaglászni és nyalakodni,de harapni nem.
Köszönöm és remélem nálatok is bevállik.
Ha van egy kis időd akkor id már meg légyszives,hogy hogy sikerült.....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!