Milyen lehet tacsit tartani?
Uccu neki, ha tetszik ez a fajta, akkor szerezz be egy ilyet tenyésztőtől! Ezt a kennelt mindenképpen tudom ajánlani, nagyon szép kutyáik vannak: [link]
Vagy ha tudnál segíteni árva kutyusokon, akkor itt a tacskó fajtamentés: [link]
A tacskók egy kedves fajtájú kutyusok, szerintem megéri őket is tartani, mint minden kutyust :) Nem esznek sokat, ha prémium táppal eteted, kb. félévente kell venned nagy zsákos tápot, így kb. havi 1500-2000 forintból kijön az étkeztetése, és a legjobból. Ugyanakkor egy makacs kutya, kemény kezű gazdi kell hozzájuk, és érdemes már kiskoruktól fogva kutyaoviba hordani, hogy jól is legyenek szocializálva. Napi 1-2 órát nagyon szívesen mozognak, a gazdival imádnak sétálni :) A hosszú hátuk miatt a lépcsőzést, és a túlsúlyt szigorúan kerülni kell, mert nagy problémákat is okozhat pl. tacskóbénulás.
aham értem.
hát eléggé főnökösködik, ezek szerint. :D
A tacsi a kutya,nem a jorki,csivava,meg egyéb kényességek!
A tacsi kint is nagyon jól elvan,bár -10 fok körül már nem árt neki,ha bemehet egy +fokos helyre.Ha meg van nevelve,semmi baj nincs vele,nagyon jól jelez,és nagyon szerti a gazdiját,de egygazdás kutyus,egy ember akinek bármikor odamegy,akárhányan szólnak neki,de ha ő nincs ott,akkor bárkihez odamegy.Tapasztalat!
Na akkor mint tacskó tulajdonos:
Ha ilyen kutyát akarsz, kőkeményen kösd fel a gatyádat, mert nem egyszerű eset! Iszonyatosan okosak, de iszonyatosan makacsak. Ha egy tacskó egyszer valamit a fejébe vesz, akkor nincs az az Isten, ami eltántorítja szándékától! Ebből következően ha nem tudsz vele megfelelően bánni, pillanatok alatt a fejedre nő és nagyon problémássá válik. Emellett könnyen lesz ugatós is.
Viszont előnye, hogy a tartása egyszerű és olcsó. Viszont a gerince érzékeny és patellaficamra, porckorong sérvre is hajlamos lehet, ezért a mozgás minőségére oda kell figyelni.
Nagyon szívósak immunrendszerük és idegrendszerűk is jó, de az öröklődő betegségekre a szülőket szűrni kell és a patellás, valamint porckorongproblémákkal küzdő egyedeket a tenyésztésből szelektálni kell.
Ha tapasztalatlan vagy még a kutyázásban (az eddigi írásodból feltételezem, igen), akkor mindenképpen vidd majd el kutyaoviba, ahol szocializálódik a többi kutyához, majd pedig kutyaiskolába, hogy megtanulj helyesen bánni vele, mert ha ez nem sikerül, akkor viszont pokollá teszi az életed!
Egyébként szerintem a kistestűek között az egyik legvagányabb fajta, igazi KUTYA! :) Nekem egy standard szálkásom van. :) Bár az is biztos, hogy sajnos soha többé nem lesz tacskóm, csak Ő, mert bár Őt imádom és Ő számomra a minden, de most már van hozzá elég tapasztalatom, hogy belássam, nem nekem való. Ugyanis én kicsit gyenge jellem vagyok egy tacskóhoz, így állandó küzdelem az életünk, hogy ki legyen a főnök és ki irányítson kit. Ezért nekem a következő kutyám majd egy könnyebb fajta lesz. De addig is Neki megadok mindent, mert nagyon imádom, fantasztikus egyéniség. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!