Miért nem fényes a szőre?
Én is azt mondom, hogy kapjon főtt tojást, kb. hetente 3 db-ot, az teljesen jó lesz neki, sokat fog számítani. Milyen tápot kap? Ha ilyen Royal Canin és társaikat adtok neki, attól ne csodálkozzatok, ha nem lesz szép a szőre. Az én kutyám 3 napig ette a Royal Canin-t, és elkezdett csomókban hullani a szőre, szóval dobtam is kifelé.
De kaphat mellé vitamint is, a Pet-phosnak van egy szőrkondícionáló vitaminja, az biztosan sokat segítene, és szép bundája lenne a kutyusodnak tőle. [link]
Esetleg még szóba jöhet egy kis lenmag, v. halolaj a kajához keverve.
Olcsóbb megoldás, ha valaki a családból jár horgászni... akkor halat is adhatsz neki néha-néha. Tele van omega-izékkel, ami jót tesz a keringésének és a szőrét is rendben, szép fényesen tartja.;)
A vedléskor az elhalt szőrszálakat dobja le a kutya. Majd ha befejezte a vedlést és kinőtt az új szőre, az majd szép lesz. Nincs semmi gond a kutyáddal, ez teljesen normális. A babaszőr amúgy is tök más, mint a felnőtt kori.
Az enyémnek is így volt, 4-5 hónaposan dobta le a babaszőrt, akkor olyan fakó volt, a fekete szőr úgy nézett ki, mintha porban fetrengett volna a kutya. :D Aztán mikor kinőtt a felnőtt szőre, szinte rá sem ismertem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!