Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell mindent ráfogni a...

Miért kell mindent ráfogni a kutya fajtájára?

Figyelt kérdés

Ismerősömnek van 3 beagle kutyája. Azok aztán mindenkire felugrálnak, sarasak, mert ásnak, meg játszanak, és mindenkire ráugranak. Idegenre, ismerősre, mindegy...

És ismerősöm csak rájuk ordít, hogy héééé! De, ennyi. A kutyák, még az elején meglepődtek, de mindig így rájuk ordít, és látszik rajtuk, hogy már megszokták.

Már mindenki mondta neki, hogy szoktassa le őket erről, vagy zárja be őket. De, ő mit mond? "A beagle már csak ilyen, nem lehet nevelni..." Mondtam neki, hogy olvasson el 1-2 könyvet, vagy majd én segítek, leszoktatom erről őket, mi volt a válasz? "Nem tudod, a beagle ilyen, és kész!!!"

Másik ismerősömnek yorkshire terrierje van, az mindenre ugat, csak mozogjon. Megmozdulok, ugat, fújja a szél a zacskót, ugat...

Mondtam neki, hogy nem jó ez így, kellene valamit tenni...

"Ááá... A yorkie, már csak ilyen fajta, nem lehet megváltoztatni..."

Legközelebb mi lesz?

Odapiszkít a kutya valahova, és nem szedik fel, mert "Ő már csak ilyen"?!

Mi értelme van ráfogni a gazda tehetetlenségét, vagy lustaságát a kutya nevelés terén, szegény kutya fajtájára?

2011. febr. 26. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:

A kérdésed költői...

Az emberek hozzáállását , ha választ is kapsz, miként befolyásolná?

2011. febr. 26. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Itt a szomszéd kutyája ilyen. Egész nap ugatja a semmit, éjjel is ugatna, de mi már szóltunk a gazdájának, hogy éjjelre csukja be (szerencsére ezt meg is teszi), vagy reggelenként menjen el helyettünk dolgozni, a gyerekek helyett meg iskolába. A gazdája persze másnak tanácsokat osztogat, épp csak a sajátjával nem csinál semmit, pedig az a dög sokunkat zavar. Helyi rendelet erre meg nincs.

Szóval nem a kutya hibája, hogy a gazdája egy barom.

2011. febr. 26. 12:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert az emberek többsége ilyen :(( Nem hajlandó elismerni a saját hibáját!
2011. febr. 26. 13:23
 4/6 hell-ikon ***** válasza:

Pedig a válasz egyszerűbb, mint egy pofon...

Azért, mert ez a legkényelmesebb megoldás... a feladás és a kutyára v. annak fajtájára ráfogás.

Az tény, hogy vannak makacsabb, öntörvényűbb illetve nehezebben tanítható fajták (ha jól rémlik a beagle és yorki is ilyen, de lehet tévedek) s ha az első egynehány próbálkozás után sem megy a dolog, akkor a gazda (akinek talán nincs is kellő tapasztalata kutyákkal, hát még az adott fajtával) elkönyveli, hogy az adott fajta taníthatatlan, nevelhetetlen.

Soha nem az, de ezt ők nem tudják. Azt várják, hogy gombnyomásra működjön a dolog, mint vmi távírányító. Az ostobábja meg még lehet üvölt is ilyenkor "mukodj!" - by Uri Geller.:D

2011. febr. 26. 13:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is Yorkim van tény h uatos eleinte napfényben szálló port is megugatta.. mond meg neki h én mint yorki gazdi mondom h lehet kontrolálni..Nekem a bajom az h elmegy elütünk vki motoros főleg mint az őrült megy ki én meg megyek után rászólok h elég.. "elkergeted":D:D:D és abba hagyja.. Tehát télleg ugat mindenre de meg lehet tanítani h abba is hagyja...
2011. febr. 26. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
egyszerűbbnek tünik minden felelősséget a kutyára és a fajtára hárítani mintsem szembenézni azzal a ténnyel, hogy a kutya tartása felelősséggel, energiabefektetéssel jár és viselkedése az emberi magatartás tükre...pedig a kutyanevelés egyszerű, kevesebb energiát igényel mint a kutya félrenevelése, csak türelemre és némi "áldozatkészségre", felelősségválalásra lenne szükség!
2011. febr. 27. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!