Akinek van akita kutyája vagy volt ilyen kutyafajtája az válaszoljon! Milyen kutya az akita?
Barátnőm kutyájáról tudok csak beszélni, de ha még nem vagy tapasztalat, rutinos kutyás, akkor inkább más fajtával kezdj! Házőrzésből már bizonyított: 2 betörő
Gyerekeket nem igazán szívleli, bár ahogy látom, alapvetően senkit sem szívlel.
Lakásban egyáltalán nem ajánlott tartani.
Nagyon jól tűri a hideget, sőt, hiába van jó kutyaólja, a minusz 10 fokban is kint alszik a hidegben, hóban.
Nekem van egy tigriscsíkos (japán)akitám, 5 éves szuka, családi háznál tartott.Sok olyan tulajdonságot olvastam a fenti hozzászólásokban ami az én kutyámra egyáltalán nem jellemző. például: az én kutyám imádja az embereket, gyerekeket. ha vendégek jönnek teljes izgalomba esik, és ő akar a középpont lenni. Nyugodt, barátságos, kiegyensúlyozott természetű, nem mogorva. Ha pl. jön a gázóraleolvasó úgy tud örülni neki...ez a kutya meg a házőrzés...:-)postás megugatása?..., mikor milyenje van:-)ha éppen alszik fel nem kel ilyenért. Az igaz hogy öntörvényű és makacs - bár egy szukát mindig könnyebb kezelni mint egy kant, pláne egy ilyen fajtánál.Mindig visszük sétálni, más szukákat nem visel el (eléggé domináns), kanokat-akik tettszenek neki azokkal játszik-főleg vizslák, labradorok, szetterek a kedvencei.de aki nem szimpatikus neki annak neki menne (ezt nem hagyom)legyen az szuka vagy kan.azt szokták mondani, hogy egy akita nem tűri hogy rámorogjanak, és ez igaz is, mert aki "beszól" neki, egyből kapja a választ.ha nem visszük ki sétálni akkor sem cirkuszol, el van egyedül is. imád nyulakat kergetni, nagy egérvadász:-)
Az én kutyám télen mindig bemegy a házába aludni, sosem marad kint a betonon,gondolom azért csak hideg neki a beton, főleg mínuszokban. nyáron kint alszik, elterülve. nappal is keres egy árnyékos helyet és ott hűsöl, már amennyire ezt 30 fokban lehet tenni.
Milyen kutya? Szép, okos és nagyon nyugodt.Falkában azonos neművel nem igazán tartható mert nagyon domináns.Nekem sikerült az egyik szukámat rotti szukával együtt tartani:) Mennyire képezhető? Cirkuszi mutatványokat nem szívesen csinálna. Tanítható de nem kell tulzásba vinni mert hamar megunja ( nem látja értelmét) viszont motiválható- ímádja a hasát:PTartása annyi, hogy én amerikai akitákat tenyésztek, tehát az etetésére oda kell figyelni. Nyáron a vedlés okozhat gondot:P Lakásban inkább csak bejárósnak ajánlom mert szeret a családdal lenni, de a sző hullás miatt rendmániásoknak és tisztaságbolondoknak nem ajánlom ezt sem:D
Nézzétek meg a kutyáimat: www.szepsegeim.hupont.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!