Milyen kutyafajta való nekem?
Mindenképpen gondold végig, hogy mennyit tudod sétálni vinni.
Mennyit tudsz vele foglalkozni.
- a németjuhász és a vizsla nagyon nagy mozgás igényű. Legalább 2x kell vinni 1-1 órára/nap.
- Milyenek a szomszédaid, kutyaugatást bírják e. A vizslák sokszor unalmukban is vonyítanak és szétszednek apróbb/nagyobb dolgokat. Így büntetnek...
- Ha viszed mindenhova magaddal, mert a napi tevékenységeid megengedik, akkor vagy labradort vagy goldent. Ezek mindenképp stabil idegrendszerükről híresek.
Ha megengeded, inkább valami kistestű, de "robbanó" kutyát "ajánlanék". A törpepincserek baromi jól viselik a lakást és külsőre olyanok, mint a dobbermannok vagy egy izmosabb magyarvizsla. Könnyebb kimozgatni őket.
Vagy skótjuhászt (igaz azok közepes termetűek, de lakásban nagynak számítanak :) ).
Remélem tudtam segíteni.
u.i: A keverék kutyák jobban tudnak alkalmazkodni, főleg ha örökbe fogadottak. Iszonyat hálásak tudnak lenni. Nekem utcántalált kis keverentyűm is van :).
A kérdezőnek: Ennyiből, hogy nagytestű lakásba, nem sok derül ki, még így is rengeteg a választék!
Mellesleg ha lakásban szeretnéd tartani, akkor min. 3 séta naponta, 1-1 óra!
Az utolsó válaszolónak:
Az egy kicsit durva, hogy a keverékek jobban alkalmazkodnak!
Az hogy keverék, semmit nem jelent! Lakáshoz szoktatni attól függ, milyen korán kezded el! A fajtatiszta is ugyan olyan hamar megszokja a lakást mint egy keverék!
Az hogy keverék, annyit jelent hogy kettő vagy több fajta génjeit hordozza, és külsőleg és vérmérsékletileg egy fajtához se tartozik! az hogy hozzászokik e valamihez az teljesen szoktatás kérdése és nem fajtafüggő!!!
Utolsó előtti vagyok.
Bocsi a "PR" t a nem fajtatiszta, kidobott kutyák mellett...
Kérlek vedd figyelmen kívül ezt a részét a válaszomnak. Köszönöm
Lakásban nagy testű kutyát tartani sem a kutyának sem a gazdinak nem igazán jó.
Egy közepes méretű jobb lenne. de azzal is mindenképpen minimum napi 3 séta plusz legalább heti egy nagyobb túra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!