Mit gondoltok erről a kennelről?
3 közepesen jó kutya...én ezt nem nevezném kennelnek :D
Persze kinek a pap kinek a papné :D
Killítási kutyák.Attól függ mire szeretnél bct.
Innen biztos nem vennék kutyát, de akinek csak egy családi kutya kell, mindenféle sportcélok nélkül azt nem beszélném le.
Nekem ez a rész fura:
"Tenyésztőként célom a border collie sokszínű használhatóságának fenntartása, de tudatosan törekedve a show-vonal irányába. ... Úgy hiszem, elsősorban ezt (terelés) kellene megőrizni és párhuzamosan nemesíteni a küllemüket."
Amilyen kanokkal fedeztet az már kizárja a "sokszínű használhatóságot" és a terelés megőrzését. Ott fontos h minél hangsúlyosabb stopja legyen a kutyának, minél szőrösebb legyen, ezek már inkább "barbie" collie-k.
Azt még hozzáteszem, h az nagyon becsülendő h szinte minden szűrési eredményei megvannak a kutyáinak :o)
(bár ez szerintem az alap... a legfontosabb h milyen jellemű, karakterű az a kutya amelyiket tenyésztésbe vonnak)
Szerintem semmi gond nincsen ezzel a kennellel. Jó minőségű kutyái vannak és nagyon igényesen választja ki a fedezőkanokat is. Cruftson Res.CC, világgyőztes és európagyőztes kan, hát nem semmi. Az előző alom kiskutyái is nagyon szépek lettek.
Látszik, hogy törődik a kutyáival, sok kiállítási eredményük van és nem sajnál több ezer km-t utazni egy fedeztetésért.
Nem kell egyből leszólni a show bordereseket, egyáltalán nem biztos, hogy a kérdezőnek munkára kell a kutya. Show szempontból meg ez egy elég jó kis kennel.
Én se azt mondtam h nem jó. Szó szerint inkább ezt:
Innen biztos nem vennék kutyát, de akinek csak egy családi kutya kell, mindenféle sportcélok nélkül azt nem beszélném le.
De, olyat ne írjon egy tenyésztő, h fontos neki a munkakészség megőrzése, és erre választ egy olyan kutyát fedezőkannak, amelyik birkát nem igen, ringet annál többet látott.
Nincs ezzel probléma. De akkor ne írjunk munkakészségről, meg terelésről. Azzal meg maximálisan egyetértek h a legtöbb embernek aki border colliet vesz, ilyen kennelből kéne vennie. Nagyságrendekkel kevesebb gondjaik lennének az embereknek a borderjaikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!