Hogy szoktassam le a 8 honapos labrador retriever kutyamat a harapasrol?
Mar mindent megprobaltam,de egyszeruen nem hagyja abba.Ha kimegyek hogy jatszak vele agybol letamad es mar nagyon elesek a fogai.Hiaba utok az orrara nem hagyja abba sot meg jobban letamad.Mar nem birok vele.Kerlek segitsetek.
11/L
Szia!
Nekem is labradorom van, és 8 hónapos kora körül ő is ugyanezt csinálta. Játssz és mozogj vele nagyon sokat, hogy kifáradjon, és lenyugodjon.
Ilyenkor tanácsos esetleg elkezdeni tanítgatni, de szigorúan csak egy-kétszavas vezényszókkal.
Mint pl.: Marad! Ül! Nem!
Fontos, hogy ha valamit jól csinál, gondolok itt pl. a Marad! betartására, mindig jutalmazd meg vagy egy kis kajával, vagy simogatással :)
Hajrá ^^
Ha játék közben megharapja a kezed, kiálts fel hogy fáááj, és menj vissza a házba. Egy kis idő (kb. fél óra)múlva menj hozzá vissza, ha megint harap, újra kiálts fel és hagyd ott.
Ha ezt megteszed néhányszor rá fog jönni, hogy csak akkor maradsz ott játszani vele, ha nem harap. Sok sikert és kitartást hozzá.
Sztem ne tarts kutyát, ha nem tudsz vele bánni! Mi nekünk is van 7 és fél hónapos mégse harap. Már kicsi korába megkellet volna tanítanod.
Istenem....ilyen emberek minek tartanak mutyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!