Miért akar mindenki kölyökkutyát venni, amikor csomó felnőtt kutya van, akik közül választani lehetne, ingyen, vagy jelképes összegért?
Kényelmesebb a felnőtt kutya az biztos. Ha 21 éves lány vagy tapasztalatot szerezhettél volna gyereknevelésből, ha kölyök kutyát választasz. A kölyökkutya gondol egyet berohan a lakásba és a szoba közepére pisil, a sarokba kakil. Természetesen nem verhetsz rá, leszidni fölösleges, az a kötelességed, hogy duzzogva fogod a felmosórongyot és feltörölsz. Ha első napokba éjszaka nyüsszög, akkor sem kiabálhatsz rá hogy kussoljon, hanem meg kell nyugtatni. Ha szétrág valamit és anyagi kárt okoz akkor sem lehet elverni bosszúból.
Először meg kell tanulnod szolgálni, hogy megérdemeld, hogy szolgáljanak.
Kedves Kérdező! Miért baj neked az, ha valaki kölyök kutyát vásárol? Miért kell kötekedned? Te miért felnőtt kutyát vettél magadhoz?
Én tenyésztőtől vettem kölyköt, mert úgy nevelhettem, ahogyan én akartam, arra taníthattam meg amire én akartam. A szaporítók munkáját kéne leállítani, nem azon mérgelődni, hogy miért vesznek sokan kölyköt. Tenyésztőnél kölyköt garanciával lehet vásárolni. Szaporító nem vállal garanciát! Igazi tenyésztőnél rossz minőségű kutya nincs!
Nem az igényes kutyatartók gondolkodását kéne megváltoztatni, hanem az igénytelen kutyatartókét, szaporíókét, és arra hajlamos emberekét!!! Ja és a magadfajtákét!
"Igazi tenyésztőnél rossz minőségű kutya nincs! "
Ezt azért én így nem jelenteném ki!
Dehogynem, némely almoknál becsúszik egy hibás egyed!
És ez nem a tenyésztő hibája se senkié!
Azért is akarnak kölyköt venni, mint ahogy azt már előttem leírták, mert ugy formálhatod ahogy akarod jellemileg és jelen vagy a kölyök kori emlékeiben! mit ahogy örökbefogadásnál(emberi) nem hinném h felnőttet választanál!
Ennyi!
És attól hogy te nem tartod magadat képesnek arra, hogy felnevelj normálisan egyet nem kell lehurrogni azokat akik nem így gondolják!
Bár ha te egy kölyök kutyával nem boldogulsz akkor azon ne is gondolkozz, hogy gyereket szeretnél egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!