Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar mindenki kölyökkuty...

Miért akar mindenki kölyökkutyát venni, amikor csomó felnőtt kutya van, akik közül választani lehetne, ingyen, vagy jelképes összegért?

Figyelt kérdés
Az említett felnőtt kutyák közül egy csomó fajtatiszta is... :) Mégis úgy látom, hogy az emberek ennek ellenére is csak kölyök kutyát akarnak, és lehet, hogy nem jó helyről választanak egy kevésbé egészséges egyedet, persze sok pénzért... Mi lehet ennek az oka? Jó lenne ha körültekintőbben választanának kutyát:) Nekem egy 5 éves cocker spánielem van, felnőttként került hozzám, nagyon szeretem és örülök is neki, hogy nem kölyökként:) Szerintetek mi változtathatná meg az emberek gondolkodását?Köszönöm a válaszokat! :)
2011. febr. 18. 10:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A 12:11-es hozzászólónak (válaszolónak) teljesen igaza van, nagyon egyetértek veled!! :) Én fiatal (21éves lány) vagyok, de azért választottam felnőtt kutyát, mert nem kell megnevelni, már megvan a magához való esze, kedves, nyugodt de ugyanakkor játékos, imádom!! :) És igen, a kölyökkutya cuki, de én nem tudnék egy kölyökkel együtt élni... Nem azért, mert nem aranyos, hanem az én természetem más. :) De ettőlmég megértem, hogy sokan tényleg megfontoltan, egy bizonyos célra választanak kölyköt, csak azt/ azokat nem értem meg, akik felelőtlenül, mint ahogy azt te is írtad.
2011. febr. 18. 14:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Kényelmesebb a felnőtt kutya az biztos. Ha 21 éves lány vagy tapasztalatot szerezhettél volna gyereknevelésből, ha kölyök kutyát választasz. A kölyökkutya gondol egyet berohan a lakásba és a szoba közepére pisil, a sarokba kakil. Természetesen nem verhetsz rá, leszidni fölösleges, az a kötelességed, hogy duzzogva fogod a felmosórongyot és feltörölsz. Ha első napokba éjszaka nyüsszög, akkor sem kiabálhatsz rá hogy kussoljon, hanem meg kell nyugtatni. Ha szétrág valamit és anyagi kárt okoz akkor sem lehet elverni bosszúból.

Először meg kell tanulnod szolgálni, hogy megérdemeld, hogy szolgáljanak.

2011. febr. 18. 15:25
 13/17 anonim ***** válasza:
utolsónak teljes mértékben igaza van!!!! Én is így látom!
2011. febr. 18. 15:28
 14/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Miért baj neked az, ha valaki kölyök kutyát vásárol? Miért kell kötekedned? Te miért felnőtt kutyát vettél magadhoz?

Én tenyésztőtől vettem kölyköt, mert úgy nevelhettem, ahogyan én akartam, arra taníthattam meg amire én akartam. A szaporítók munkáját kéne leállítani, nem azon mérgelődni, hogy miért vesznek sokan kölyköt. Tenyésztőnél kölyköt garanciával lehet vásárolni. Szaporító nem vállal garanciát! Igazi tenyésztőnél rossz minőségű kutya nincs!

Nem az igényes kutyatartók gondolkodását kéne megváltoztatni, hanem az igénytelen kutyatartókét, szaporíókét, és arra hajlamos emberekét!!! Ja és a magadfajtákét!

2011. febr. 18. 18:10
 15/17 anonim ***** válasza:

"Igazi tenyésztőnél rossz minőségű kutya nincs! "

Ezt azért én így nem jelenteném ki!

Dehogynem, némely almoknál becsúszik egy hibás egyed!

És ez nem a tenyésztő hibája se senkié!

Azért is akarnak kölyköt venni, mint ahogy azt már előttem leírták, mert ugy formálhatod ahogy akarod jellemileg és jelen vagy a kölyök kori emlékeiben! mit ahogy örökbefogadásnál(emberi) nem hinném h felnőttet választanál!

Ennyi!

És attól hogy te nem tartod magadat képesnek arra, hogy felnevelj normálisan egyet nem kell lehurrogni azokat akik nem így gondolják!

Bár ha te egy kölyök kutyával nem boldogulsz akkor azon ne is gondolkozz, hogy gyereket szeretnél egyszer!

2011. febr. 18. 18:21
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindegyik válaszban van igazság.Én csak azt nem értem,világosítsatok fel.A menhelyeken,fajtamentőknél kizárólag egészséges,örökletes és egyéb betegségekre szűrt fiatal vagy idősebb felnőtt kutyákat lehet kapni?Egy fiatal 1-2 éves kutya menhelyről,pont úgy lehet Dp-s vagy térdkalácsficamos,mint egy tenyésztőtől vagy szaporítótól vett kutya.Igaz a szaporítást csak a NEM vétellel lehetne megállítani,de ha nem veszik meg a már megszületett kölyköt,ő lesz az betegen vagy egészségesen 1 év múlva,aki ránk néz a menhely rácsai mögül...ki tudja milyen rossz tapasztalatokkal a háta mögött...Bocs,az érem 2 oldala..
2011. febr. 19. 01:11
 17/17 A kérdező kommentje:
Kedves 15:25ös és 18:10es válaszolók! (és még akik ezek között voltak...) nem tudom, mi a probléma azzal, hogy felnőtt kutyát vettem magamhoz, nem egy kölyköt! Inkább azon kéne siránkozni, aggódni, hogy mások felelőtlenül választanak kölyökkutyát és utána nem tartják meg eldobják maguktól vagy az utcára teszik szegényt... mit sem törődve a kutya további életével... Nem hiszem, hogy rosszul döntöttem és egyáltalán nem kéne kioktatni... Az pedig,hogy sokan kölyköt választanak nem az én bajom, mindenki úgy él ahogy akar. Nekem nincs ezzel semmi gondom! Csakhogy jobb lenne ha az emberek inkább megfontoltan választanának kutyát. Én csak ennyit akartam ezzel mondani. Nem azokat minősítem itt akik tenyésztőtől vesznek kiskutyát, hanem azoknak szeretnék rávilágítani az életére akik felelőtlenül kétes helyről (szaporító) szereznek be kölyköt.
2011. febr. 19. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!