Adhatok a kutyámnak emberek számára készült izületvédőt, porcerősítőt?
Én is a Luposan Gelenkraft-ot ajánlanám, de ha már emberi, akkor szoktak adni Proenzi 3-at, vagy Béres Porcerőt. De ezeket csak állatorvos javaslására add be a kutyádnak, általában az állatorvosok szokták őket ajánlani kutyáknak is. Nekem az állatorvosom első körben a Luposant ajánlotta, de mondta, hogy ha drága nekem nagyon, akkor viszont a Proenzi-t is megpróbálhatom, de maradtam a Luposannál.
Egyébként az állatorvosok nagyrészt emberi gyógyszerekkel dolgoznak. Amikor pl. kötőhártya gyulladása volt a kutyámnak, ugyanolyan szemcseppet írt fel neki az orvos, mint amit pl. én használtam régebben.
Szia, igen, adhatsz. Én a kutyámnak zöldhéjú kagyló kivonatot tartalmazó porcerősítőt adtam. Állatorvosi utasításra.
De azért konzultálj egy dokival, mielőtt adsz neki valamit.
Amúgy nagy hányadban az állatorvosok által felírt gyógyszerek emberi gyógyszerek, köszönhetőan annak, hogy a legtöbb betegség és ezek kezelési módja megegyezik az emberivel.
Az allatorvosunk a torokgyulladasra emberi köptetöt irt, a gyerekadag felet kellett beadni.
Antibiotikumot is kapott, olyan, mint az emberi, csak 250mg-os.
Meg kell nezni, hogy az allati zöldkagylokivonatos kapszulaban, hany mg van. Pl. 600-1200 mg
Mi most Sanct Bernard zöldkagylokivonat kpszulat vettünk, 120 db, 3700.- 1500mg-os. A felet kapja.
Allatorvos is rabolintott.
Hozzateve, a legtöbb emberi gyogyszerkutatasra is föleg kutyakat hasznalnak... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!