Meddig tartott míg egy trükköt megtanítottatok a kutyátoknak?
A tanulásnak két "fázisa" van,legalábbis én így alkalmazom. Az első az, hogy amikor elkezdetek tanulni, megérteted vele a dolgot. Ez lehet 5-10 perc is, kutya fajtájától és korától stb. függ, szóval sokmindentől.
Aztán ezután kezded begyakorolni. Az egyszerűbb parancsoknál ez nálam 1-2 nap, amire tökéletes, a nehezebbeknél 3-4-5 is lehet. (:
Nálunk attól is függött, hogy mit tanult éppen. Voltak dolgok, amiket 5 perc alatt megértett, a berögzülése néhány nap volt. De volt ami nagyon nehezen ment. Pl. az én kutyusom sokáig nem szeretett feküdni és nem tudtam rávenni, hogy vegye fel ezt a pózt, a lenyomásra pedig pont ellenkezőképp reagált és amúgy sem szeretem a kényszerrel tanítást. A lábnál követés szintén sok időt vett igénybe. De mikor már tudott feküdni, akkor a megdöglik, hempergés, kúszás könnyen ment neki. :)
Szerintem a kutya korától nem függ, bár kölyköt könnyebb tanítani, de idős kutyát is lehet, legfeljebb a berögződési szakasz kicsit tovább tart.
Ami inkább számít szerintem, az a kutya-gazda kapcsolata, ill. az, hogy mennyire motivált a kutya. Az enyém pl. inkább labdás, és azokat a trükköket sokkal gyorsabban és szebben tanulta meg, amiket labdával tanítottam neki. Sajnos vannak dolgok, amiket csak kajával tudok tanítani, azok jóval lassabban sikerültek, mert őt a kaja annyira nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!